Yüzde 92 serabral palsili olan 14 yaşındaki Y.D., 11 yaşındayken öz amcası tarafından cinsel istismara uğradı. Ancak geçtiğimiz Şubat ayında görülen ilk duruşmada istismar faili erkek serbest bırakıldı. Yarın görülecek ikinci duruşma öncesi anne Yıldız Turna, "Bir gün kızımın ölümünün haber olmasını istemiyorum. Kızımın üç sene boyunca çıkaramadığı çığlığı olacağım. Herkesi de yavrumun sesi olması için, kızımın davasına destek olmaları için çağırıyorum" diyerek çağrıda bulundu.

İstanbul’da yaşayan yüzde 92 serabral palsili (beyin felci) olan 14 yaşındaki Y.D., 11 yaşındayken öz amcası tarafından cinsel istismara uğradı. İstismar edildiğini okulda verilen dersler sonrasında ve bir arkadaşının da tacize maruz bırakıldığını öğrenmesi sonrası anlayan Y.D. yaşadıklarını rehberlik öğretmenine anlattı. Ardından anne Yıldız Turna'nın şikayeti üzerine olay yargıya taşındı. Ancak geçtiğimiz Şubat ayında görülen ilk duruşmada istismar faili erkek delil yetersizliği gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"KIZIMLA BİRLİKTE BÜTÜN ENGELLERİ AŞTIK"

Anne Yıldız Turna, "Bundan 4 yıl önce benim kızım yürüyemeyen, konuşamayan, tekerlekli sandalyeye mahkum olan bir çocuktu. Çok büyük yollar kat ettirdim kızıma eğitim olarak. Kimse kızımın yürüyebileceğine, konuşabileceğine ihtimal vermiyordu. Ancak kızımla birlikte bütün engelleri aştık. Kızım şu an yürüyebiliyor ve konuşabiliyor" diyerek kızının ne kadar güçlü olduğunu anlattı.

"KIZIMIN SESİ OLMALARINI İSTİYORUM"

Yarın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek olan duruşma öncesinde anne Yıldız Turna dokuz8HABER'e konuştu. "Kızım kendinden utandığını, hep ölmek istediğini söylüyor. Kızımı cinsel istismara maruz bırakan kişinin evladımla aynı yerde neden yaşamaya hakkı olsun? Evladımı kendi evladı gibi gören herkesi yavrumun sesi olması için, kızımın davasına destek olmalarını istiyorum. Ben bir gün kızımın ölümünün haber olmasını istemiyorum. Yarın kızımın sesi olmalarını istiyorum" diyerek çağrıda bulundu.

PEDAGOG DOĞRULAMASINA VE DOKTORLARIN ONAYINA RAĞMEN SERBEST BIRAKILMIŞ

Pedagog doğrulamasına rağmen kızını istismara maruz bırakan erkeğin ilk duruşmada serbest bırakıldığını kaydeden anne Yıldız Turna, "Kızımın öğretmeni 8 aylık hamileyken duruşmaya geldi. Hakim 'Bu çocuk bu kadar şeyi kurgulayabilir mi?' sordu. Öğretmen de 'Ben çocuğun 2 yıllık öğretmeniyim. Y.D. kurgu yapabilecek bir çocuk değil. Bu kadarını yaşamadan bilemez' dedi. Muayeneye götürdüğüm doktorlar da kızımın cinsel istismara maruz bırakıldığını onayladı. Ancak tüm bunlara rağmen yine de serbest bırakıldı" diye konuştu.

"KIZIM YAŞADIKLARI YÜZÜNDEN ÖLMEK İSTİYOR"

Kızının psikolojisinin bozulduğunu ve yaşadıkları yüzünden ölmek istediğini söyleyen Turna, "Bugün kızım 14 yaşında ve psikolojik olarak çok kötü. 30 yaşında geldiğinde intihar etmeyeceğinin garantisi yok. Ama kızımı cinsel istismara maruz bırak erkek cezasını çekerse 'Bak bana yaptıkları yanına kalmadı, mütafakatlandırılmadı' der ve bir nebzede olsa rahatlar" ifadelerini kullandı.

"KIZIMIN 3 SENE BOYUNCA ÇIKARAMADIĞI ÇIĞLIĞI OLACAĞIM"

Olayı sosyal medyada paylaşarak kızının sesini duyurmaya karar verdiğini ancak baba Ü.D. tarafından tehdit edildiğini de kaydeden Turna, "Kızımın 3 sene boyunca çıkaramadığı çığlığı olacağım. Ben kendimi evladımın yerine koyarak 'Bana bu oldu' diyerek sesini duyuracağım. 'Benim kızım savunmasızdı, senin kardeşin bunu kullandı' dedim. O da dedi ki bana 'Sen reklamı seviyorsun, yapabiliyorsan yap bakalım' dedi. Ben ölümü gözü aldım, yaptım bunu. Bir anne eşi tarafından nasıl öldürülüyorsa bana da olabilir umurumda değil" dedi.

"YILDIZ ANNEYE SES OL"

Sosyal medyada kullanıcılar ise bu yaşananlara sessiz kalmıyor. Kullanıcılar Yıldız Turna'ya ve kızına destek için #YıldızAnneyeSesOl etiketi ile de paylaşımlar yapmaya devam ediyor.