Batman Barosu, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin mahkeme kararıyla görevden alınmasına tepki göstererek, “Yargı makamlarının kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları üzerinde bir vesayet aracı olması sonucuna da yol açan söz konusu kararın hukuka aykırı olduğunu vurgulamak gerekir” açıklamasında bulundu.

Batman Barosu’ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi bu akşam aldığı skandal bir kararla Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin amaç dışında faaliyet gösterdiği iddiasıyla görevden alınmasına ve 1 ay süre içinde yeni yönetimin belirlenmesi için büyük kongre üyeleri arasından beş kişilik heyetin görevlendirilmesine karar vermiştir.

Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından biri olarak tabip odalarının üst kuruluşu olan Türk Tabipleri Birliği yaklaşık 100 bin hekimi temsil etmektedir.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin yargının tarafsız ve bağımsızlığının tam olarak sağlanmadığı bir iklimde görevden alınmasının meslek örgütlerini baskı altına almak amaçlı olduğu açıktır.

Öte yandan yargı makamlarının kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları üzerinde bir vesayet aracı olması sonucuna da yol açan söz konusu kararın hukuka aykırı olduğunu vurgulamak gerekir.

Batman Barosu, Türk Tabipleri Birliği ile dayanışma içinde olduğunu vurgulamakla, yargı makamlarına hukuka aykırı kararın bozulması çağrısında bulunmaktadır.”