Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kurs merkezlerinde ve belediye bünyesinde görev yapan eğitimcileri ziyaret etti. 

Başkan Uysal, Öğretmenler Günü vesilesiyle kreşlerde, destek eğitim kurs merkezlerinde, üniversite sınavı hazırlık merkezlerinde, mesleki eğitim kurslarında ve belediyede görevli öğretmenleri ziyaret etti. Uysal’a, ziyaretinde eşi Ümran Uysal da eşlik etti. Uysal, öğretmenliğin aynı zamanda sanat olduğunu söyleyerek, “Kurumumuza, çocuklarımıza, şehrimize, ülkemize katkılarınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Uysal, ülkenin ekonomik kaynaklarının ‘çarçur’ edildiğini belirtti. Uysal, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz 50 yıldır giderimiz gelirimizden fazla. Her sene böyle bir şey olabilir mi, nasıl karşılanacak, nasıl olacak? Bütün kaynaklarımızı neden para kazanmayacak betonarme işlere, yollara, kamu binalarına yatırıyoruz? Çocuklarımız için para kazanacak şeylere yatırmamız daha mantıklı değil mi? Ama yok. Siyasetin kamu yararının üstüne çıktığı bir kaygı zemini var.

Dünyanın en güzel coğrafyasının pasaportu var. 400 bin dolara 4 tane de ev veriyoruz ve verdiği parayla Dumlupınar da Sakarya da Çanakkale de ortak oluyor. Bu memleketin gideri mi fazla geliri mi? Çok temel bir iktisat sorusu. Kadim insanlık tarihiyle yaşıt. Vatanımın, ülkemin gideri mi fazla geliri mi? Bunu sormayı topluma öğretmemiz lazım. Toplum sadece ‘Bana ne veriyorsun’ dediği sürece inanın bu vatanımızı korumamız çok zor.

Ülkemizi üretir, verimli hale getirmekten başka çaremiz yoktur. Bunu yaparken de en çok sığınacağımız, en çok medet umacağımız, en çok beklentiye gireceğimiz kesim öğretmenler. Sizlerin bu vatanın geleceği için çok değerli hizmetler verdiğinizi görüyorum. Çok çok değerli hizmetler vereceğinize de inanıyorum. İçinde yaşadığımız sorunlar ne olursa olsun hep beraber göğüsleyerek bu ülkenin geleceği için çok iyi çocuklar, işini iyi bilen insanlar, seven sayan, birbirine sarılan insanlar yetiştireceğiz.”