Efes Selçuk Belediyesi’nin CHP’li başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, izinsiz “Love Erdoğan” afişlerini kaldırttığı için hakkında verilen soruşturma izninin ardından bugün bir açıklama yaptı. Başkan Sengel, şunları söyledi:

“2021 yılında, dönemin AK Parti İlçe Başkanı tarafından Efes Selçuk'un çeşitli noktalarına yerleştirilen ‘Love Erdoğan’ yazılı reklam görsellerini kanun gereği kaldırdığımız için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla hakkımda verilen soruşturma izni, Danıştay tarafından uygun görüldü. Konu, kanunlarla yönetilen bir kentte gerçekleştirilen kanunsuz bir fiilin, yasalara uygun şekilde ortadan kaldırılmasından ibaret aslında.

Efes Selçuk Belediyesi'nin ve kentimizin gündeminde, kanunlar gereği gerçekleştirdiğimiz işlemlere yönelik siyasi saikler ve hevesler değil, kentimiz ve halkımızın ihtiyaçları ve beklentileri var.

Gıda krizi ve yoksulluk sebebiyle beslenme güçlüğü çeken çocuklarımıza yönelik 'Efes Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması' ve kentimizin geçmiş dönemlerde ihmal edilen ihtiyaçlarına yönelik yeni projeler olmak üzere, Efes Selçuk için çalışmaya devam ediyoruz. Gündemimizde, insana ve kente dokunan sosyal belediyecilik var.”

NE OLMUŞTU

AKP Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu ve beraberindekiler tarafından geçen yılın mart ayında ilçenin çeşitli noktalarına "Love Erdoğan" yazılı afişler asılmıştı. İzinsiz asılan afişler, Selçuk Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırılmıştı. Gerginliğe neden olan olayın ardından, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in talimatıyla ilçedeki tüm billboardlar "Tek Sevdamız Atatürk" mesajının olduğu kalpaklı Atatürk fotoğraflarıyla donatılmıştı. Ancak AKP'lilerin şikayeti üzerine İçişleri Bakanlığı, yetkisi olmadığı halde pankartları kaldırttığı gerekçesiyle Başkan Sengel hakkında soruşturma izni vermişti. Bakanlığın soruşturma izni, Filiz Ceritoğlu Sengel’in itirazı üzerine Danıştay’a taşınmıştı. İtirazı ele alan Danıştay 1. Daire Başkanlığı, “Love Erdoğan” afişlerini kaldırtıp “Tek Sevdamız Atatürk” görsellerini astıran Sengel için soruşturma açılabileceğine hükmetti. Pankartları toplattığı için Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.