Amasra'nın Bartın ilçesinde 40 madencinin yaşamını yitirmesi ile ilgili eleştirilerin hedefinden biri olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, olayın yaşandığı yerde açıklamada bulundu.

Yaşanan patlama sonrasında Sayıştay'ın 2019 yılında yaptığı grizu uyarısı ve Bakan Dönmez'in kısa bir süre önce işletmeye yaptığı ziyaret tartışma yaratmıştı.

Dönmez, Amasra'da yaptığı açıklamada “Yangının izole edilmesi ve soğutulmasıyla ilgili çalışmalarımız da bir yandan devam ediyor. Daha üç hafta önce burada biz TÜRK-İŞ Başkanımız ile birlikteydik bu kardeşlerimizle. Helalleştik ama arkasını getiremedik. İnşallah bir daha böyle acıları rabbim bize yaşatmaz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şöyle: 

Arama kurtarma çalışmalarında hemen hemen sona yaklaşmış durumdayız. Bir isim dışında belirsizliğini koruyan bir şahsımız yok. En büyük üzüntümüz, bu 40 kardeşimizin rahmeti rahmana kavuşmasıdır. Rabbim şehitlerin mekanını cennet eylesin.

Dün akşam yaptığımız açıklamada kısmen bir galeride yangın olduğunu söylemiştim. Yangın büyük oranda kontrol altına alındı ve sabah saatlerinde de ekiplerimiz giderek bu 14 kardeşimiz o bölgeden çıkardılar. Yerlerini de bildiğimizi ifade etmiştim. Şimdi yine yangının izole edilmesi ve soğutulmasıyla ilgili çalışmalarımız da bir yandan devam ediyor.

 Daha üç hafta önce burada biz TÜRK-İŞ Başkanımız ile birlikteydik bu kardeşlerimizle. Helalleştik ama arkasını getiremedik. İnşallah bir daha böyle acıları rabbim bize yaşatmaz." 

"BU BÖLGEDE BUGÜNE KADAR 5 BİN ÜZERİNDE ŞEHİT VAR; 40 TANE KARDEŞİMİZ BUNA EKLENDİ"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalar, "Bakan Bey (Fatih Dönmez) buraya geldik. Madencilerin sıkıntıları, problemleri ne varsa Bakan Bey'e ilettirdik. Ama maalesef aradan üç hafta geçti; bugün de olayla ilgili buradayız. Bu bölgede bugüne kadar 5 bin üzerinde şehit var. 40 tane kardeşimiz buna eklendi" diye konuştu.