Haber: Atilla Yoğutçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Bem-Bir-Sen Başkanı Levent Uslu ile bir araya gelerek "İşçi ve Memur Sendikaları Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü"nü imzaladı. Protokol kapsamında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan işçilere yüzde 75 oranında zam yapıldı.

Yücel Yılmaz, sendika temsilcileri ve belediye çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, çalışanların haklarını ve ücretlerini zamanında almasını önemsediklerini belirtti. Ayrıca, belediyenin belirli bir bütçesi olduğunu ve bu çerçevede dengeli bir şekilde hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Törende konuşan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Başkanı Levent Uslu da, Yücel Yılmaz'ın liderliğinde yapılan çalışmalara teşekkür ederek, belediyenin çalışanlarıyla empati yaparak ekonomik durumlarını iyileştirmek için gerekli adımları attığını ifade etti.

HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise iyi bir toplu iş sözleşmesinin yerine getirilmesi gereken dört kural olduğuna dikkat çekti. Bu kuralların Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından başarılı bir şekilde uygulandığını belirtti ve Yücel Yılmaz'ın sadece belediye çalışanlarının değil, Balıkesir'in tamamının başkanı olarak dengeleri gözettiğini vurguladı.