Haber: Atilla Yoğurtçu

Eğitim-İş Balıkesir Şube Başkanı Serap Müjdeci Gökgün, konuşmasında depremlerde yaşamını yitiren vatandaşları anarak, devletin rolünü sorguladı. Gökgün, "Bugün ne yazık ki 6 Şubat 2023’de 11 ilimizi kapsayan deprem felaketinde resmi kayıtlara göre belki 53 bin küsur ama resmi olmayan kayıtlara göre bunun çok çok üzerinde canımızı yitirdik." ifadelerini kullandı. 

Ahmet Akın deprem anması

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem sonrası sözlerini eleştirerek, "Depremin üzerinden bir yıl geçti ne kadar kayıp olduğunu, arananların ne olduğunu bilmiyoruz. Böyle acı böyle kötü bir dönem geçirdik. Devlet o gün yoktu, bugün de yok." dedi. 

CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın ise depreme dirençli bir Balıkesir oluşturma çağrısı yaparak, "Yapabileceğimiz en büyük iş bir an evvel Balıkesir’imizde deprem seferberliğini ilan etmek. Dirençli Balıkesir’i inşa etmektir." şeklinde konuştu. 

Anma törenine CHP'li yöneticiler ve Eğitim-İş üyeleri katıldı. Katılımcılar, yaşanan acıları unutmadıklarını ve benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için çaba göstereceklerini belirttiler.