Haber: Atilla Yoğurtçu

CHP Balıkesir Büyükşehir Adayı Ahmet Akın, şehir merkezinden toplu taşıma kullanarak gittiği Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü’nde gençlerle buluştu. Üniversitelilerle voleybol oynayıp çimlerde sohbet eden Akın, bir öğrenciye ait motosikletle kampüs içinde tur attı. Son dönemde kırsal mahalle ziyaretlerinde sık sık traktör direksiyonunda görüldüğünü hatırlatan Akın, geçmiş yıllarda motosiklet sahibi olduğunu, motosiklet kültüre hakim olduğunu anlattı. Gençlerin CHP’li Ahmet Akın’a büyük ilgi gösterdiği ve renkli görüntülere sahne olan kampüs ziyaretinin ardından CHP’li Akın, Altıeylül’ün Kesirven, Kabaklı, Gökköy ve Ortamandıra kırsal mahallelerinde halk buluşmaları gerçekleştirdi. Tüm mahallelerde büyük ilgiyle karşılanan Akın, akşam saatlerinde ise Altıeylül’ün Sütlüce Mahallesi’ndeki halk buluşmasına katıldı.

BALKONLARDAN SEVGİ GÖSTERİLERİ


CHP’li Ahmet Akın’ın, gece saatlerinde Karesi’de sürdürdüğü programı tarihi anlara sahne oldu. Karesili hemşerileriyle birlikte tarihi katılımla dikkat çeken Büyük Halk Yürüyüşü’ne katılan CHP’li Ahmet Akın, Asri Mezarlığı’ndan başlayıp Bağlar Sokağı’ndan Ali Hikmet Paşa Meydanı’na uzanan yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşte sevgi gösterileriyle kucaklandı. Türk Bayrağı, atlar ve bando eşliğinde ilerleyen kortej yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman durdu. Toygar, Ali Hikmet Paşa, Kayabey ve 1. Oruçgazi mahallelerinde yaşayan Balıkesirlilerin evlerinin pencerelerinden, balkonlarından sevgi gösterilerinde bulunduğu yürüyüşte CHP’li Ahmet Akın’a eşi Arbil Akın ve oğlu Erdal Akın’ın yanı sıra CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hakan Şehirli ve CHP Karesi Belediye Başkan Adayı Mesut Akbıyık eşlik etti.

‘SANDIKLARIN BAŞINDAN AYRILMAYACAĞIZ’


CHP’li Akın, yürüyüşün sona erdiği Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda hemşerilerine seslendi. CHP’li Akın şunları söyledi:
“Böyle güzel bir organizasyon için size teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz, iyi ki Balıkesir’deyiz. Birlik beraberlik içinde bütün Balıkesir’i kucaklamaya hazır mısınız? Sizi seviyorum, az kaldı. 2-3 gün süremiz kaldı. İnşallah kısa bir süre sonra Balıkesir büyük bir değişime imza atacak. Bu değişimle, kaybedenin olmadığı herkesin kazandığı bir Balıkesir’i birlikte inşa edeceğiz. Biz birlikte güzeliz, bizde ayrımcılık, ötekileştirme yok. Hepimiz birlik, beraberlik içinde 31 Mart’ın gecesinde büyük bir coşkuyla, hep birlikte inşallah değişimi gerçekleştiriyoruz. Sandıklara sahip çıkacağız, hep birlikte sandığa gideceğiz, müşahit olacağız ve sandıkların başından ayrılmayacağız.”