İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Erdoğan'ın 2015'te kendisine Başbakan Yardımcılığı teklif ettiği" yönündeki sözlerine yanıt Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. Varank, "Davutoğlu'nun seçim hükümeti için her partiye götürdüğü teklifi Erdoğan'ın kendini muhatap alması sanmış. Nasıl bir eziklik" ifadelerini kullandı. Takvim gazetesi ise bu ifadeyi "Akşener'in 'Erdoğan bana 2001'de AKP kurucu üyeliği, 2015'te Başbakan yardımcılığı teklif etti" iddiası böylece çürütülmüş oldu" diye duyurdu. 

AKŞENER O TARİHTE MHP ÜYESİYDİ

Ancak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında kurulan seçim hükümetine atıfla yaptığı açıklamadaki tarihler tutmuyor. "Nasıl bir eziklik" diyen Varank'ın "her partiye götürdüğü teklif" dediği seçim hükümeti kurulduğunda Meral Akşener, parti lideri değil, MHP üyesiydi. 7 Haziran 2015 seçimlerinde MHP adayı olarak TBMM'ye girmişti.

Meral Akşener, 7 Haziran'ın ardından yapılan 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra MHP'nin değişen tutumu üzerine sesini yükselten muhaliflerin sözcüsü durumuna gelmişti. Meral Akşener'in MHP'den ihracı bir yıldan daha uzun süre sonra 8 Eylül 2016'da gerçekleşti. Bu ihraç kararından sonra dava açan Akşener'in ihracı yasal olarak Aralık 2016'da kesinleşti. Varank'ın "her partiye giden teklif" diye işaret ettiği İYİ Parti ise iki yıldan uzun süre sonra 25 Ekim 2017'de kuruldu.

varank aksener