Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Bartın Amasra’da Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesi’nde meydana gelen patlamaya dair açıklama yaptı. Bağımsız Maden-İş’in sosyal medya hesabından duyurulan açıklamada Aksu, “Vardiyada 85-90 arkadaşımız var. Grizu patlamasının meydana geldiği yerde daha sınırlı sayıda arkadaş olduğu söyleniyor. 15’e yakın arkadaş bu saatlere kadar çıkmış, ambulanslarla hastaneye sevk edilmişler. Kuyubaşı’nda Amasra halkının bekleyişi sürüyor. Biz de hem İstanbul’dan hem Soma’dan yola çıktık. Umarız, dileriz tek bir madencinin bir tırnağı bile kanamasın. Beklentimiz budur” diye konuştu.

Başaran Aksu şu açıklamayı yaptı:

“Bartın’ın Amasra ilçesinin Türkiye Taşkömürleri’ne ait işletmesinde bu akşam saatlerinde grizu patlaması olduğu söyleniyor. Trafoyla ilgili bir sıkıntı olabileceği de söyleniyor. Vardiyada 85-90 arkadaşımız var. Grizu patlamasının meydana geldiği yerde daha sınırlı sayıda arkadaş olduğu söyleniyor. 15’e yakın arkadaş bu saatlere kadar çıkmış, ambulanslarla hastaneye sevk edilmişler. Kuyubaşı’nda Amasra halkının bekleyişi sürüyor. Biz de hem İstanbul’dan hem Soma’dan yola çıktık. Umarız, dileriz tek bir madencinin bir tırnağı bile kanamasın. Beklentimiz budur.

“ÖLÜMLE YAZGILIYMIŞ GİBİ AKTARILIYOR. BİZ TEDBİRLERİN ALINDIĞI SÜRECE İNSANLARIN YAŞAYABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Madenler, madencilik ağır meslek. Yeraltı madenciliği daha ağır bir meslek. Ölümle yazgılıymış gibi aktarılıyor. Biz tedbirlerin alındığı sürece insanların yaşayabileceğini düşünüyoruz ve inanıyoruz. 2022 yılındayız. Teknoloji altyapısı da işçi sağlığı, iş güvenliği kuralları da bunların önüne geçebilmesini izin veriyor bu çağda. Umarız, dileriz hiçbir aile üzülmez. Hiçbir ocağa yas düşmez. Beklentimiz budur, duamız bu yöndedir.”