DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında kullandığı, “Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı” ifadelerine yanıt verdi.

Babacan, Erdoğan’a “Milletimizi 28 Şubat’ın aktörleri Perinçek ve Bahçeli’ye mahkûm ettiğiniz için özür dilemelisiniz” yanıtını verdi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Babacan, şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan, dünyanın imrenerek baktığı milletimizin huzur ve refah içinde olduğu günler için değil milletimizi 28 Şubat’ın aktörleri Perinçek ve Bahçeli’ye mahkum ettiğiniz için özür dilemelisiniz.

Adalet için yola çıkmış parti kurucularınızı tek tek tasfiye edip tek güç olma hırsınız için özür dilemelisiniz. Otoriter ittifakınız ile milyonları adaletsizliğe ve yoksulluğa hapsettiğiniz için özür dilemelisiniz.

Özrünüzü milletimizin kabul edip etmeyeceğini bilmiyoruz ancak biz kararlıyız: Siyasete ilk adım attığımız günden beri ulaşmak için çabaladığımız özgürlüklerden, ileri demokrasiden, evrensel hukuk değerlerine olan sadakatten, çoğulculuktan, katılımcılıktan vazgeçmeyeceğiz.”

‘SEN GİT ÇOCUK BEZİ SATMAYA DEVAM ET’

Erdoğan grup toplantısında Babacan için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe birileri rahatsız oluyor. Onlar rahatsız oldukça yolumuza devam ediyoruz. Bu ahlaksız çıkmış, geleceklermiş de hesabını soracaklarmış. Rekabetin oluşması lazımmış. Yahu sen rekabet nedir bilir misin? Sen git çocuk bezi satmaya devam et, home tekstil üretmeye devam et, senin işin değil bu. Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı.”