Haber: Sabri Kırdar

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu işkence ile katleden Mustafa Murat Ayhan'ın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görülecek.

Üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu cinsel saldırıya maruz bıraktıktan sonra işkence ile katleden Mustafa Murat Ayhan, ‘Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'Nitelikli cinsel istismar', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve tehdit' ile 'Hırsızlık' suçlarından yargılanıyor. Davanın ilk duruşması bugün 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 14.00'te Antalya Adalet Sarayı'nda görülecek. 

Davanın ilk duruşması öncesi arkadaşları üniversiteden adliyeye kadar "Azra İçin Adalet" diyerek yürüyüş düzenledi.

azra gülendam

NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’ndan ailesi günlerce haber alamadı. Son olarak Lara bölgesinde görüldüğü belirtilen Haytaoğlu'nun ailesi, günlerdir sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyordu. Yapılan arama çalışmalarının ardından Azra Gülendam Haytaoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldı. Azra Gülendam Haytaoğlu'nun, cinsel saldırıya maruz bırakılarak öldürülmüş halde bulunduğu kaydedildi.