Antalya'da 5 gündür haber alınamayan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi 26 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldı.

Azra Gülendam Haytaoğlu'nun evinde, cinsel saldırıya maruz bırakılarak öldürülmüş halde bulunduğu kaydedildi.

FAİL, VALİZLE ORMANA GÖMMÜŞ

Üniversiteli genç kadının, iş görüşmesi yaptığı 48 yaşındaki Mustafa Murat Ayhan tarafından evinde cinsel saldırıya maruz bırakıldığı, ardından katledildiği aktarıldı.

Haytaoğlu'nu boğarak katleden ve valizle ormana gömen fail Ayhan'ın gözaltına alındığı belirtildi. 

İnşaat mühendisi olan fail Ayhan'ın TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nde yönetici olduğu ortaya çıktı.

ayhan

TMMOB'DAN AÇIKLAMA

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetim Kurulu üyesi olan Mustafa Murat Ayhan ile ilgili Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) açıklamada bulundu.

TMMOB açıklamasında, "Uğradığı cinsel saldırı sonrası vahşice katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu'nu koruyup kollayamamanın derin acısını yaşıyoruz. Bir şubemizin yönetim kurulu üyemiz olduğunu utançla öğrendiğimiz katil zanlısının en ağır biçimde cezalandırılması için her türlü çabayı göstereceğiz" ifadelerine yer verdi.

İMAMOĞLU: "BU CANİLİĞİ AKLIMIZ ALMIYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Haytaoğlu'nun katledilişine tepki gösterdi.

İmamoğlu, "Bu caniliği, bu vicdansızlığı aklımız almıyor. Yeter artık! Cinsel saldırıya uğrayarak vahşice yaşamına son verilen #AzraGülendamHaytaoğlu'a Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

TGS: "İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE SAVAŞ AÇANLAR BU CİNAYETE ORTAKTIR"

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun katledilmesine dair açıklamada bulundu.

Sendika'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'ni hedef gösteren ve Türkiye'nin çekilmesi yönünde karar veren yetkililere tepki gösterilerek, şunlar kaydedildi:

"Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi #AzraGülendamHaytaoğlu cinsel saldırıya uğrayarak vahşice öldürüldü. İstanbul Sözleşmesi’ne savaş açıp suçluları kollayanlar bu cinayete ortaktır! #İstanbulSözleşmesiYaşatır."

KADINLAR AZRA İÇİN SOKAĞA ÇIKIYOR

Antalya Kadın Platformu, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Azra Gülendam Haytaoğlu özelinde kadın cinayetlerine karşı bir araya gelme çağrısı yaptı.

Antalya'da yarın saat 19.00'da Attalos Heykeli önünde buluşma çağrısı yapan Platform paylaşımında, "3 Ağustos Salı günü saat 19.00 da 'Yasta Değil İsyandayız' şiarıyla Attalos Heykeli önünde buluşuyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’ndan ailesi 5 gündür haber alamıyordu.

Son olarak Lara bölgesinde görüldüğü belirtilen Haytaoğlu'nun ailesi, günlerdir sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyordu.