AYM, milletvekilliği düşürülen ve 84 gündür Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun başvurusunu 1 Temmuz'da görüşüp karara bağlayacak.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun başvurusunu 1 Temmuz tarihinde görüşeceği aktarıldı. AYM'nin görüşme tarihini Twitter hesabından duyuran Salih Gergerlioğlu, "100. güne böyle güzel bir haber vermek nasip oldu. Umuyorum ki, bir hafta sonra tahliye haberiyle, sevinç görüntüleriyle dolduracağız bu siteyi" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/salihro/status/1408163394834796545

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım gerekçesiyle hakkında hapis cezası kararı verilen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği 17 Mart'ta düşürülmüştü. Gergerlioğlu, 2 Nisan'da evinde gözaltına alınmış ve Sincan Cezaevi'ne gönderilmişti. Gergerlioğlu vekilliği düşürme kararına karşı AYM'ye başvuruda bulunmuştu. AYM'nin 9 Haziran'daki toplantısında ifade özgürlüğünü hakkı ve dokunulmazlık hakkı kazanan bir milletvekili hakkında yargılamaya devam edilmesinin de seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkını ihlal ettiği iddiasıyla yapılan başvurunun AYM Genel Kurulu'na gönderilmesine karar vermişti.