Aylin Nazlıaka, bir dizi ziyarette bulunmak için geldiği Burdur’da dün kadınlara partisinin ‘Aile Destekleri Sigortası projesini anlattı. Programa, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, çok sayıda partili, STK temsilcisi, muhtarlar ve kadınlar katıldı. 

"ÜLKEYİ YÖNETEMEYEN BİR İKTİDAR VAR"

Aylin Nazlıaka, şunları söyledi:

"Büyük devrimci, eğitimci, yazar Fakir Baykurt’un ilindeyiz ki birçok eserine de ilham veren kentti ve yine Türkmen boyları bu topraklardan geçerken ‘burası cennet herhalde, burada dur’ deyince ismini alan güzel Burdur’dayız. Cennetin tam ortasındayız. Gerçekten Burdur açısından yerel anlamda güzel çalışmalar yapılıyor ancak Burdur da tabii ülke genelinde yaşanılan sorunlardan nasibini almış durumda. Biliyoruz ki Burdur halkının önemli bir kısmı çiftçilikle, hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Ancak bugün girdi maliyetleri o kadar yüksek ki çiftçilerimiz toprağını ekip biçmekten vazgeçer duruma geldi. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız ineğini kesme durumuna geldi. Yem fiyatları can yakıyor. Bununla da bitmiyor; esnafı, işçisi, emeklisi, toplumun her kesimi şu an ekonomik sorunlarla baş başa kalmış durumda ve ülkeyi yönetemeyen bir iktidar var. Bunu her aşamada görüyoruz ama size özellikle bilim insanlarının bir çalışmasından bahsetmek isterim; ‘felaket eğrisi teorisi’ denilir ki kaçmaya çalışılan, felaket sayısı arttıkça yakalanılan felaket oranı da yükselir.

"ÜLKEMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Şu anda Türkiye’de güvenlik sorunu var mı? Var. Türkiye’de ekonomik problemler var mı? Var. İşsizlik sorunu var mı? Var. Gençlerimiz için geleceksizlik sorunu var mı? Var. İşte o nedenle tam da böylesine zorlu bir süreçte ülkenin CHP önderliğinde iktidarlığına ihtiyaç var mı? Var. Millet İttifakı ile birlikte inanıyoruz ki ilk seçimlerde ülkemizin kaderini değiştirenler, buradaki bu örgütlü güç, biz olacağız. Buradaki sizler olacaksınız. Hep beraber ülkemizin kaderini değiştireceğiz ve yeniden ülkemizi, Cumhuriyet’imizi demokrasiyle taçlandıracağız. Ne yazık ki yandaş medya öylesine çirkin bir hale geldi ki hepimizin yüreğini yakan bombalı saldırıdan sonra ‘Kemal Kılıçdaroğlu kasımı bekleyin demişti, acaba bunu mu kastetti’ deme iğrençliğine kadar işi vardırdılar. Gerçekten bu şerefsizliğin hangi kelime ile ifade edileceğini bile seçmekte zorlanıyorum. Elbette suç duyurusunda bulunduk ama bu kadar acziyet içindeler, bu kadar kara propaganda yapmak zorunda hissediyorlar kendilerini. Neden? Çünkü onlar da kaybettiklerini biliyorlar. Kaybedecekler ve biz kazanacağız. Kazanacağız, çünkü haklıyız. Kazanacağız, çünkü güçlüyüz. Kazanacağız, çünkü örgütlüyüz.

"TERÖRDEN MEDET UMANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ben, buradan terörü bir kez daha lanetlemek istiyorum. Şunu da hatırlatmak istiyorum; terör niçin vardır, amacı nedir terörün? İnsanları korkutmak, yıldırmak, sindirmek, yalnızlaştırmak, gelecek kaygısı duydurmak, istikrarsızlıkla baş başa bırakmak. Kısacası ülkeyi yalnız hissettirmek, ülkedeki insanları kötü hissettirmek. Ama bilmedikleri şöyle bir şey var; bizim milletimiz, böylesine tablolarda, durumlarda çok daha sıkı birbirine kenetlenir. Çok daha sıkı dayanışmayı artırır ve iktidarıyla muhalefetiyle tek vücut olmayı bilir. Onun için terörü hayata geçirenlere de terörü besleyenlere de terörden medet umanlara da buradan duyacakları şekilde haykıralım; onların istediklerini yapmalarına asla ve asla izin vermeyeceğiz. İnadına korkmayacağız, inadına sinmeyeceğiz, inadına sahalarda olmaya devam edeceğiz.

"HERKESİN GÜVENDE OLDUĞU GÜNLERİ HEP BİRLİKTE KUCAKLAYACAĞIZ"

Bu hepimizi üzen ve 6 vatandaşımızın her birine rahmet diliyoruz. Bu eylem sonrasında bazı telefonlar aldım. Denildi ki ‘Acaba Altılı Masa çalışmasını iptal mi edecek?’ Hayır, tam tersine, tam da böyle günlerde Altılı Masa’nın toplanmaya ihtiyacı var. Tam da böyle günlerde güç birliği yapmaya ihtiyaç var. İşte bu yüzden Altılı Masa toplandı. Hükümet programıyla ilgili olarak 9 ayrı çalışma grubu var. Tekrar söylüyorum; temel ilkeler ve değerlerde zaten anlaşmıştık. Ancak iktidara geldiğimizde hangi politikaları hangi zaman diliminde hayata geçireceğimize dair çalışmalarımızı şimdi daha detaylandırdık. Onları sizlerle de paylaştığımızda ve seçim takvimi belirlendiğinde aday da açıklanacak ve böylece o güzel, o eşit, herkesin tok, herkesin özgür, herkesin güvende olduğu günleri hep birlikte kucaklayacağız. Bunu yapacağız. Bizler yapacağız, bu iradeyle yapacağız, hep birlikte yapacağız. Çalışarak, dayanışarak, yürek yüreğe, omuz omuza olarak yapacağız."

Nazlıaka, konuşmasının ardından, partiye katılan yeni üyelere rozetlerini taktı.