Yurtdışına çıkmak isterken gözaltına alınan ve 'suç örgütü kurmak' gerekçesi ile tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın villa ve araba aldığı öne sürülen Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, 26 içerik için erişim engelli kararı aldırdı. 

Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği'nce alınan kararda T24 yazarı Tolga Şardan'ın, "Ayhan Bora Kaplan, hangi üst düzey yüksek yargı mensubuna villa ve lüks araç aldı?", "Ayhan Bora Kaplan, polis müdürlerinin görevden alınması için 5 milyonu kime verdi?" başlıklı yazılarının da yayından kaldırılmasına karar verildi.

KENDİ AÇIKLAMASINA DA ENGEL KARARI ALDIRDI

Kocaman, "villa ve araba aldığı iddiasını reddettiği, Kaplan ile birkaç dakika restoranda görüştüğü, Kaplan operasyonunun Soylu'ya yönelik bir operasyon olduğunu" söylediği haberi de yayından kaldırttı. 

ÖNCE RET GELDİ, SONRA KABUL EDİLDİ
Ankara 9. Sulh Ceza Hâkimliği, Kocaman'ın 18 Eylül'deki başvurusunu, içeriklerin "basın hürriyeti sınırları kapsamında kaldığını" değerlendirerek reddetti. 

Kocaman'ın avukatı ret kararına itiraz ederken, dosya 19 Eylül'de Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği'ne gönderildi. 

İtirazı kabul eden Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği ise kararın gerekçesi olarak, "Talep edenin hâlâ görevde yüksek yargı mensubu olduğu, içeriklerde yer alan paylaşımların isim ve soy isim rumuzlanmadan ve fotoğraf paylaşımı yapılarak yayınlandığı, özel hayatın gizliliği gereği kişinin hedef haline getirilerek kişilik haklarına saldırı oluşturabileceği"ni öne sürdü.