2024 Mahalli İdareler Seçimi adına yükselen heyecanla birlikte, Sakarya bazında seçim arenası git gide daha da kızışıyor. CHP büyük bir hamle yaparak Serdivan'dan Aydoğan Arslan ismini öne sürdü. Aydoğan Arslan adına yerel halk, 'Serdivan'ın 'Mansur Yavaş'ı' ismini zikrediyor. Aydoğan Arslan, geçen zaman diliminde, Serdivan uğruna adeta savaşmış. Arşive baktığımızda, Aydoğan Arslan'ın 2013'te Serdivan için MHP'den aday adayı olduğunu görüyoruz. 

Sonrasında, 2018'de İyi Parti'den milletvekili adayı olduğu görülüyor. Ardından şimdi ise, 31 Mart 2019 Seçimleri'nde bu kez Adapazarı'nda ittifaksız aday olarak İYİ Parti'nin adayı oldu. Burada da hatrı sayılır bir oy aldı ve şimdi kendisi, 2024 Seçimleri için CHP'nin Serdivan Belediye Başkanı Adayı. 

Burada rotamızı 2019 Seçimleri'ne çeviriyoruz ve CHP'nin Zafer Kazan ile Serdivan'da girdiği başkanlık mücadelesine bir göz atıyoruz. Kazan'ın, Serdivan için bugün bazı partililerce bile o dönemin 'zayıf adayı' olduğu zikrediliyor. Buna rağmen İYİ Parti İttifakı ile 'kötünün iyisi' bir performans sergilemiş ve sadece 20 bin oyla başkanlığı AK Parti'nin adayı Yusuf Alemdar kazanmıştı. Aradan 5 sene geçti, birçok şey değişti... Şimdilerde varlığını iyiden iyiye hissettiren bir 'Küskün Seçmen' faktörü göze çarpıyor. Üstelik bu küskünlük, tek bir açıdan değil, birden fazla faktörü içinde barındırıyor... 

Ekonomik küskünlük ve milliyetçi seçmenin potansiyeli:

Emekli maaşları, buzdağının görünen kısmı. Bunun yanı sıra şimdilerde hatrı sayılır bir biçimde yükselen enflasyon ve Merkez Bankası'nın sürekli yükselttiği faiz oranları, elbette oyunu değiştirmeyi düşünen seçmeni daha kolay bir karar verme aşamasına getiriyor. Bunun yanı sıra hemen geçen sene, 2023 Genel Seçimleri'nde Serdivan'da Millet İttifakı'nın, muhafazakar Sakarya Siyaseti için hatrı sayılır bir oy oranının gerçekten de üzerine çıkmış olması...

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı 28 Mayıs 2023 Seçimleri'nde, Serdivan'daki oy farkı yalnızca 12 bindi. Şimdi en çok merak edilen şey ise aradan geçen 10 aydaki gelişmeler sonucunda CHP, bu 12 binlik farkı eritebildi mi?

Aynı zamanda Arslan'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile benzeştirilen noktalardan birisi ise, Mansur Yavaş'ın da eskiden MHP ile beraber çalışmış olması ve şimdi CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olması. Bunun yanı sıra, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara ve İstanbul'u kaybettikten sonra kendi küskün seçmenine 'Biz mesajı aldık' demesi, küskün seçmenin o dönemde de bir şeyleri değiştirmeye muktedir olduğunu bizlere gösteriyor. 

Serdivan'ın Yükselen Yıldızı CHP


Özellikle Serdivan'ın mevcut belediye başkanı olan Yusuf Alemdar'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmasından itibaren CHP kulvarında Serdivan için umut ışıkları yandı. Alınan bilgilere göre, Aydoğan Arslan Serdivan adına güçlü bir aday. Serdivan bazında CHP'nin ve CHP'nin Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı için aday olduğu 2023 seçimlerine baktığımızda, CHP için gerçekten umut ışığı olduğu görülüyor. 

Geçen zamanla birlikte ve Fırtına Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Faruk İnan'ın Dokuz Sekiz Yerel Gündem adlı canlı yayınında söylediği gibi, üniversite öğrencilerinin Sakarya'ya gelip Serdivan'a yerleşmesiyle birlikte, CHP'nin oy oranları artmaya başladı. 

Örnekte de görebileceğiniz gibi geçen zaman bazında, CHP'nin oyu Serdivan bazında, hızla artmakta. Bu ivmeyi Arslan'ın yakalayacağını düşünenler, Arslan'ın bu seçimde güçlü bir rol oynayacağını belirtiyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin 2. Turu'nda yüzde 42,21 oranında oy almış. Belediye bazında da düşündüğümüz takdirde, Aydoğan Arslan'ın potansiyelini yakalayabilmesi için, özellikle AK Parti'nin adayı henüz belirlenememişken, büyük bir fırsat...