Haber: Hülya Kılınç

LİSTEDEKİ SU FİYATININ DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ 


MASKİ'nin listede birinci sırada gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü, dün yaptığı açıklama ile listenin yalan olduğunu açıklamış, düzeltilmesini istemişti. Listeye bir yalanlama da Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nden geldi. MASKİ'nin listesini haber yaparak yayınlayan haber sitesine tekzip metni gönderen ASKİ, yayınlanan haberin tamamen gerçek dışı olduğunu vurgulayarak, listede iddia edilen Aydın Büyükşehir'in su birim fiyatının değiştirilmesini istedi. 


“GERÇEĞE AYKIRI, KAMUOYUNU YANILTMA MAKSATLI BİR HABER” 


Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, haber sitesine gönderdiği tekzip metninde şu ifadelere yer verdi “14.02.2024 tarihinde internet haber sitesinde “MASKİ'den su faturaları açıklaması” başlığı altında gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltma maksatlı bir haber yayınlanmıştır. Haberde Genel Müdürlüğü'müz tarafında 1 metreküplük suyun faturalara yansıtıldığı bedelin 86,83 TL olduğu belirtilmiştir. Yayınlanan haber tamamen gerçek dışı olup okuyanın nazarında idaremiz aleyhinde olumsuz algı oluşturmaya yöneliktir. 


“BU VE BENZERİ MESNETSİZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ” 


Haberde yer alan listede Genel Müdürlüğümüze ait olduğu iddia edilen fiyatlar gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir su fiyatı bulunmamaktadır. Su tarifemize göre 1 metreküp su fiyatımız 18,93 TL'dir. Haberde bahsedildiği gibi bir durum söz konusu değildir. Kamuoyunu yanıltmak adına Genel Müdürlüğü'müze ait olduğu iddia edilen su birim fiyatının yayınlanan listede değiştirilmesi gerekmektedir. Vatandaşımızın zihninde olumsuz bir algı yaratma çabasıyla yapılan bu ve benzeri mesnetsiz haberlere itibar edilmemesini rica ederiz. Tüm kamuoyuna saygı ile sunarız.”