Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı Avukat Meriç Eyüboğlu, iktidara yakın medya tarafında servis edilen “Fincancı’nın evinde mermi bulundu!” haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Gerçek Gündem’den Filiz Gazi’nin haberine göre, avukat Meriç Eyüpoğlu’nun açıklaması şöyle:

'MERMİNİN KENDİSİYLE ALAKASI YOK'

Fincancı'nın avukatı ve polis aramasına eşlik eden avukat Meriç Eyüpoğlu, müvekkilinin babasının ve dedesinin asker olduğu bilgisini paylaştıktan sonra şunları kaydetti:

“Şebnem Korur Fincancı’nın babası ve dedesi asker. Ailede kuşaklar boyu askerler var. Bu nedenle de babasının da dedesinin de ruhsatlı silahı var. Somut olaydaki mermiler, babasının kullandırma ve bulundurma ruhsatına sahip olduğu bir tüfeğe ait. 2008’de babasının vefatından sonra tüfeği ve bulabildiği mermileri evine en yakın karakola giderek teslim ediyor. Teslim tutanağı da var. Bulunan mermi o sırada gözden kaçıyor. 14 yıl geçmiş aradan, hatırlamıyor bile, kıyıda köşede kalmış. Dolayısıyla kendisiyle bir ilgisi yok kaldı ki Adli Tıp’ta ateşli silahlar dersi veren biri kendisi. O yüzden materyaller de olabiliyor yanında."

Polis aramasına eşlik ettiğini dile getiren Eyüboğlu, 'örgütsel kitap'la ilgili de "Tutanağı da gördüm. Herhangi bir yasak yayın kategorisinde olan yayın evden çıkmadı. Kesinlikle yalan" ifadesini kullandı.