Haber: Fatoş Erdoğan

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi,  katledilişinin 27'nci yılında meslektaşları Av. Fuat Erdoğan’ı anmak için etkinlik düzenledi. Erdoğan'ın katledildiği yer olan Beşiktaş Arzum Kafe önüne karanfiller bıraktı.

"BİZE ADALET MÜCADELEMİZDE YOL GÖSTERİCİLER"

Anma etkinliğinde konuşan avukat Seda Şaraldı, "Faşizmin katlettiği iki üyemiz Fuat Erdoğan ve Ebru Timtik bize adalet mücadelemizde iki yol göstericidir " dedi ve sözlerine şöyle devam etti

"Av. Fuat Erdoğan bundan 27 yıl önce bulunduğumuz bu noktada yer alan Arzum Kafe’de ensesinden vurularak katledildi.  Yanında bulunan Makine Mühendisi İsmet Erdoğan ve BEM-SEN Genel Başkanı Elmas Yalçın da aynı çatışma yalanıyla katledildiler.  Onları katleden işkenceci siyasi şube polisleri göstermelik yargılamalarla beraat ettirildi."

"FUAT ERDOĞAN, DEVRİMCİ AVUKATLIĞIN BEDELLERDE YAPILDIĞINI GÖSTEREN İLK ÖRNEKLERDENDİR"

"Fuat Erdoğan üniversite yıllarından itibaren adalet mücadelesi içinde yer almış, işkencelerden geçmişti. 90’lı yılların yargısız infazlarında katledilenlerin avukatı olarak yerini almıştı. Onu katledenler, Fuat Erdoğan’ı sanık olarak yargılandıkları infaz dosyalarından tanıyorlardı. Fuat Erdoğan devrimci avukatlığın bedellerle yapıldığını gösteren ilk örneklerden biridir."

EBRU TİMTİK DE ANILDI

"Bugün karanfillerimizi buraya Ebru’nun yerine de bırakıyoruz. 26 yıl sonra Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç ÜNSAL mesleğimizi yapmamızın yargılama konusu edilmesini, gizli tanıklarla, olmayan delillerle yapılan acele yargılamaları kabul etmeyerek ölüm orucuyla direndiler. Şube yöneticilerimizden Av. Ebru Timtik’i 238 günün sonunda kaybettik.

"HER YIL YAPILAN ANMAYA KATILIRDI"

"Ebru Timtik her yıl yapılan Fuat Erdoğan açıklamalarına katılır, buraya karanfillerini bırakırdı. Ebru, Fuat Erdoğan’ın mücadele pratiğindeki yerini her zaman saygıyla anar, sevgiyle anlatırdı: Bir gözaltı sırasında ceketinin yakasındaki ÇHD rozeti yere düşünce hemen alıp yerine takmasının polislerin dikkatini çektiği ve onlar sürekli rozeti düşürmeye çalışsalar da Fuat Erdoğan’ın işkence altında her defasında aynı özenle derneğimizin rozetini alıp ceketine takması ona dair anlattığı anılardan biriydi."

Anma konuşmasının ardından Av. Fuat Erdoğan’ın katledildiği yere karanfiller bırakıldı. Av. Fuat Erdoğan, Makine Mühendisi İsmet Erdoğan ve BEM-SEN Genel Başkanı Elmas Yalçın ile birlikte 28.09.1994 tarihinde Beşiktaş Arzum Kafe’de Siyasi Şube polisleri tarafından katledilmişti.