Vaka artışlarına karşı uyarılarda bulunan Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Muharrem Baytemür, Eylül'de bir pik görülmesi tehlikesi olduğunun altını çizdi.

Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Muharrem Baytemür, Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin uyarılarda bulundu.

"AŞILAMA ÇOK DAHA HIZLI İLERLEMELİ"

Türkiye’de vakaların bir süredir 5 bin bandında açıklandığına dikkat çeken Baytemür, “Vakalar 5 binin altına düşemedi. İki doz aşı olanların oranı da daha yeni yüzde 20’ye yükseldi. Aşılamanın çok daha hızlı ilerlemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

EYLÜL AYINDA "PİK" UYARISI

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Eylül ayında vaka sayılarında bir pik beklenebileceğini söyleyen Baytemür, şunları kaydetti: “Şunu biliyoruz: Ölenlerin yüzde 99’u iki aşısını olmayan kişiler. Bu dünyada da böyle. O nedenle bizim aşılamayı hızlandırmamız lazım. Bu aşılama düzeyiyle pik yapmamamız şans olur.” Baytemür, bundan sonraki dönem için sokağa çıkma kısıtlamaları gibi kısıtlamalar yerine, insanların aşıya ikna edilmesi gerektiğini vurguladı.