Ataşehir Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi’nde (AKAGİM) kurslara katılarak eğitim alan ve üretim yapan kursiyerler, ürünlerini kurdukları stantlarda satmaya başladı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Gerek meslek edindirme gerekse hobi kurslarımız sayesinde kadınların istihdama ve sosyal hayata katılımını artırmayı hedefliyoruz. Kadınların el emeği, göz nuru ürünlerini ekonomik kazanca dönüştürmeleri ve istihdama katılmaları için ücretsiz olarak satış alanları tahsis ediyor, etkinlikler düzenliyoruz. Hayata geçirdiğimiz onlarca proje gibi bu projemizin de kadınlara destek olacağına inancımız sonsuz. Bu anlamda hayatın her alanında üreten, emek veren kadınların daima yanındayız” diye konuştu.

Üretici kadınlardan Gonca Yüksel ise “Doğal tütsüler, organik bal mumu ve banyo tuzu ürünlerinin üretimini yapıyorum. Bizi ayakta tutan yerler ve böyle olanaklar sayesinde üretmeye devam ediyoruz. Kadın güçlü olmalı, kendi ayaklarının üstünde durmalı, çalışkan ve üretken olmalı diye düşüyorum" dedi. 

Kadınların kendi ayakları üzerinde durmasına destek vermek ve sosyoekonomik kalkınmaya katkılarını artırmak amacıyla kurulan stantlar, Water Garden AVM’de 27 Kasım’a kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.