Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı personel ve belediye çalışanlarından oluşan ATAK, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde büyük hasara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremin ardından, AFAD’ın çağrısı üzerine harekete geçti. 16 kişiden oluşan ATAK ekibi sabahın erken saatlerinde Hatay’a ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başladı. Ekip, 8 yaşlarında bir erkek çocuğunu göçük altından çıkardı. Farklı noktalardaki enkazlarda da çalışmalarını sürdüren ATAK, iki yetişkin yurttaşı da kurtararak, olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı.

ATAK, 2 adet arama kurtarma köpeği ve tam teşekküllü arama kurtarma araçlarıyla afet bölgesindeki çalışmalarını sürdürüyor. 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Tüm arama kurtarma ekiplerine ve ATAK ekibimize, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Ekiplerimizin, enkaz altında hayat koridoru sayesinde ulaştıkları yurttaşlarımıza acil şifalar diliyor, kendilerini kurtarmaya çalışan ekiplerimize ise şükranlarımı sunuyorum. Umut ediyorum ki göçük altında bekleyen tüm canlarımıza sağ salim kavuşuruz” dedi.