Atakum Belediye Başkanı Av Cemil Deveci, 20 Ocak 1989 tarihinde yaşanan elim trafik kazasının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Deveci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, Samsunspor'un tarihi bir acısını paylaşmanın ve birlikte yas tutmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. 20 Ocak 1989'da Malatyaspor maçına giden Samsunspor kafilesinin yaşadığı kaza futbol camiamızın ve şehrimizin kalbinde derin bir iz bıraktı. Bu elim kazada yitirdiğimiz Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan’ı rahmetle anıyoruz. Onlar, halen Atatürklü armanın renklerini taşıyan gurur kaynaklarımız.

Hepimizi derinden sarsan kazanın 35. yılında, şehrimizde ve tüm Türkiye'de bu acıyı bir kez daha hissediyoruz. Samsunspor'un bu zorlu süreçte gösterdiği birlik ve dayanışma ruhu, şehrimizin güçlü karakterini bir kez daha ortaya koyuyor. Unutmayalım ki, bu acı günlerde birbirimize destek olmak, sevgi ve saygıyla kenetlenmek en büyük güç kaynağımızdır.

Geçmişte yaşanan bu acı olayın yarattığı derin izi birlikte hissediyoruz ve bu duygu bizi güçlendirip geleceğe bakmamızı sağlıyor. Samsunspor camiamıza ve tüm şehrimize sabır ve güç diliyor, kaybettiklerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.”