Gazete Grafiti'nin haberine göre, Antalya'da, 8 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen gece yürüyüşünde gözaltına alınan üç kız öğrenci, bugün kaldıkları KYK yurdundan süresiz çıkarıldı.

kyk-1

Öğrencilere bugünün tarihi ile ulaşan bildirimde, yurttan süresiz çıkarma cezası aldıkları tebliğ edildi.

Tebligatta, yurttan süresiz çıkarılma gerekçesi şöyle açıklandı:

"08.03.2022 tarihinde işlemiş olduğunuz fiilden dolayıYurt Hizmetleri Yöentmeliğinin 24. Madde 2. Fıkra (f) bendi " Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Anayasada belirtilen niteliklerine aykırı davranışlarda bulunmak, milli birlik ve bütünlük duygularını zedeleyici veya bozucu maksatla bayrak veya sembol asmak, marşlar söylemek, açlık grevinde bulunmak, oturma eylemi yapmak, pankart taşımak veya asmak, ideolojik veya politik amaçlı gösteri, toplantı, tören düzenlemek, demeç vermek, katılmak veya katılmaya zorlamak" gereğince Yurt Müdürlüğümüz tarafından 22.08.2022 tarihli ve 38 numaralı karar ile takdir ve teklif edilen "Yurtttan Süresiz Çıkarılması" Genel Müdürlüğümüzce 06.10.2022 tarihinde onaylanmıştır. Bu nedenle "YURTAN SÜRESİZ ÇIKARMA" cezası ile tecziye edildiniz." 

DURUŞMALARI 30 KASIM TARİHİNDE GÖRÜLECEK

8 Mart 2022 Dünya Kadınlar Günü nedeni ile gece yürüyüşü yapmak isteyen kadınlara polis müdahale etmiş, aralarında bugün yurttan süresiz çıkarılan 3 öğrencinin de bulunduğu, 6'sı avukat, 39 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların duruşmaları 30 Kasım tarihinde görülecek.