Antalya’da 1980 yılındaki 1 Mayıs yürüyüşünde silahla vurularak öldürülen 12 yaşındaki Arif Koparan, vurulduğu yerde kırmızı karanfillerle anıldı.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, 1980 yılında 1 Mayıs eylemleri sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Arif Koparan'ı anmak için vurulduğu yerde  biraraya geldi.

Anman'ın ardından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"1 MAYIS 1980’DE KAYBETTİĞİMİZ ARİF KOPARAN ÖLÜMSÜZDÜR"

Yarın Türkiye’nin dört bir yanında işçiler, emekçiler Zamlara, Yoksulluğa, Hayat pahalılığına, sömürüye ve savaşa karşı meydanlarda, fabrikalarda, iş yerlerinde,  mahallelerde taleplerini haykırmak için sokağa çıkacak.

Bugün burada 1 Mayıs 1980 yılında 14 yaşında bu meydanda katledilen Arif KOPARAN’ı anmak için toplandık. 1980 1 Mayıs günü Cumhuriyet meydanında yapılmak istenen 1 Mayıs kutlamasına polis müdahale etmiş ve eyleme katılanlara ateş açılmıştır. Arif KOPARAN polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetti. Aradan geçen bunca zamana rağmen Arif KOPARAN’ın hayatını kaybetmesine neden olan polisler yargı önüne dahi çıkartılmamış ve dosya kapatılmıştır.

1978 Maraş Katliamı sonrasında sınırlı illerde başlayan sıkıyönetim uygulamaları doğrultusunda Antalya ilinde de yasal yürüyüş ve miting için izin verilmemişti. Ancak her ne şekilde olursa olsun 1 Mayıs için devrimciler, emekçiler sokağa çıkacaktı. O gün için Antalya’da emekçiler 1 Mayıs için bir yürüyüş ve miting kararı aldılar. Bugünkü Muratpaşa Cami yanında toplanılacak ve şimdiki kapalı yoldan Cumhuriyet Meydanı'na yürünecekti.

Kararlaştırılan gün, yer ve saatte binlerce insan bir anda kolkola girerek Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kortej bu bölgeden Cumhuriyet meydanına doğru kırıldığı sırada polis ve jandarma Kortejin önünü kesti. Bütün polisler silahlarını çekmişler ateş pozisyonu almışlardı. En öndeki arkadaşları polis almaya çalışıyor diğerleri ise onlara kenetlenerek vermemeye çalışıyordu. O sırada silah sesleri duyuldu ve kitlenin üzerine ateş edilmeye başlandı.  İşte Arif KOPARAN bu esnada vurularak yere düştü. Arif' o anda yaşamını yitirdi.  42 Yıl sonra bu meydanda Arif KOPARAN kardeşimizi, yoldaşımızı bir kez daha saygı ile anıyoruz.

 Yine 1980 yılında olduğu gibi 42 yıl sonra bu meydanlarda;

 İnsanca yaşamak isteyen işçilerin,

Özerk Bilimsel demokratik üniversite isteyen öğrencilerin

İstanbul sözleşmesi için mücadele  eden kadınların

Demokrasi ve barış isteyen akademisyenlerin

Üretici köylüyü ve Tarımı yok etmeye çalışılan politikalara karşı direnen köylülerin

Doğayı ve Çevreyi enerji ve hes şirketlerine peşkeş çekmeye karşı direnen çevrecilerin

Açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilen emeklilerin talepleri ile alanlardayız.

Hukuku kendine bağlayan tek adamın gezi direnişçilerine verilen cezaları kabul etmiyoruz. Ferman padişahın Gezi milyonların! Diyoruz.

Arif KOPARAN ve bütün 1 Mayıs Meydanlarında kaybettiğimiz yoldaşlarımızı bir kez daha anıyoruz.

Buradan bütün halkımıza bir kez daha çağrı yapıyoruz. Yarın saat 13:00’ te Güllük Aydın Kanza Parkı’nda toplanıp Cumhuriyet Meydanında yürüyerek taleplerimizi haykıracağız.