Haber: Elifsu Dilek Şen


Prosper Mérimée'nin romanı "Carmen" kazananın ve kaybedenin olmadığı dramatik bir aşk hikâyesidir. Uçurumun kenarında büyüyen bir tutku, giderek trajik bir sona doğru ilerler. Eserin genellikle uçurumun kenarındaki dağ resimlerini anlatması tesadüf değildir. Tutku, Carmen'in diğer yüzü, kişiliğinin karanlık tarafıdır. Bu tutku ki José'yi vurur ve onun korkunç dram dünyasında coşkun bir his uyandırır. Hayatı büyük bir arena olarak gören Toreador ise sadece zafer istemektedir. "Kendimi değiştiremem" der Carmen. Ölmeye hazırdır ancak kendisi olarak kalmakta ısrarcıdır.


 Bale prodüksiyonunda  bu kült hikâyenin ana hatları ve George Bizet'in güçlü müzikleriyle birlikte dansın adıdır Carmen.


Antalya DOB'dan  açıklamaya göre, Carmen'in hikayesini anlatan eser, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.


Müzik düzenlemesini Hakan Kalkan'ın yaptığı,  Georges Bizet'in müziği ve Konstantin Uralsky'nin koreografisiyle sanatseverlerle buluşacak eserde sanatçılara, Antalya DOB orkestrası eşlik edecek.


Orkestrayı Hakan Kalkan'ın yöneteceği, başkemancılığı Demet Emen ve Sibel Aydın'ın üstleneceği eserin, dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gazal Erten ve ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait.


Eserde "Carmen" rolünü Iaroslava Volkova, "Don Jose"u Artemii Pliusnin, "Toreador"ü Artur Ivanov ve "Carmen'in Karanlık Yüzü"nü Milina Fidan Özbek canlandıracak.

carmen-antalya