Antalya’da tarıma yönelik desteklerini sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akseki’de tarımın yoğun olarak yapıldığı Sinanhoca mahallesindeki üreticilere sulama borusu desteği sağladı. Akseki’de, tarımsal üretimin verim ve kalitesini artırmaya yönelik ücretsiz toprak analizi hizmeti de verildi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ‘yerelden kalkınma’ hedefi doğrultusunda, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, tarımın yoğun olarak yapıldığı ve ekonomisi tarıma dayalı olan Akseki Sinanhoca mahallesinde çiftçilere boru desteği verildi. Tarımsal sulamada kapalı sulama sisteminin yaygınlaşması amacıyla üreticilere sulama borusu hibe edildi. 

TOPRAK ANALİZİ EĞİTİMİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimin verim ve kalitesini artırmaya yönelik başlattığı ücretsiz toprak analizi de üreticileri memnun etti. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Akseki’de ücretsiz toprak analizi çalışması başlatıldı. Üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

HİZMETLER ÜCRETSİZ

Çiftçileri toprak analizine teşvik etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, uzmanlar tarafından Aksekili üreticilerin katılımıyla üretim alanlarından nasıl ve hangi zaman dilimlerinde toprak örneği alınacağı anlatıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu bu hizmetten mutlu olduklarını söyleyen üreticiler, maliyetlerini azaltacak uygulama nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.