Gazete Duvar'ın haberine göre, 6 Şubat Maraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremler 11 kentte büyük yıkım yarattı. Arama kurtarma çalışmaları durmuş, enkaz kaldırma çalışmaları başlamış olsa da hala bazı binalarda hayvanların olduğu ihbarı yapılıyor. Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı General Şükrü Kanatlı Caddesi’nde yer alan Sönmez Apartmanı da ağır hasar aldı ve Defne merkezli depremden sonra ilk katı çöken bina, yıkılmak istendi. Ancak yıkım, içinde hayvanlar olduğu gerekçesiyle Ankara Barosu avukatlarının girişimiyle durduruldu.

"KEDİLERİ KURTARMAK İÇİN KAPAN KURMAK BİLE RİSKLİ"

Depremden önce binada yaşayan Gizem Alakuş da 9 yaşındaki kedisi Yumuk’un hala orada olduğunu söyledi ve, “AFAD ekipleri, ‘Kedileri kurtarmak için kapan kurmak bile riskli. Bina yıkılırsa kapanın içine giren hayvan da ölür’ dedi. Depremden önce çevredeki sokak kedilerini sürekli beslerdik. Kediler alışmış ve sürekli binaya girip çıkıyorlar. Bu konuda bir önlem alınması gerekiyor. Binaya giren ilk ekip, apartmanın içerisinde bir sürü kedinin olduğunu söyledi. Şu an yıkım durdu ama içeriye girişin mümkün olmadığını söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

"BİR ÇÖZÜM BULAMIYORUZ"

"Bizim kedi dışarı çıkacak bir kedi değil" diyen Alakuş, şu şekilde konuştu: “Şu an için bir belirsizlik var. Binanın her an yıkılma ihtimali var. Şu an sadece durmuş bekliyoruz. Ekipler de biz de ne yapabileceğimizi düşünüyoruz ama bir çözüm bulamıyoruz. Diğer taraftaki binayı yıkmaya başladılar. Binadan birkaç kedi çıktı ama bizim kedimiz değildi. Bina zemine inmeden önce kedinin evin içerisinde olduğunu gördük. Az önce AFAD ekibi geldi ve binanın çok sıkıntılı olduğunu söyledi. Binayı tedbirli bir şekilde tıraşlayarak yıkabileceklerini söylediler.”