Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine “Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı” açılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, "Yıllarca yokmuş gibi davranılıp ihmal edilen araziyi yeniden gerçek sahibine, Ankara'ya kazandırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün miras bıraktığı Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde yeni bir proje yapacağını açıkladı.

Buna göre; kullanılmayan Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yer alan 940 bin metrekarelik alanının, “Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı” adıyla başkentlilerin hizmetine sunulacağını duyuruldu.  

YÜRÜYÜŞ YOLLARINDAN KONSER ALANLARINA PEK ÇOK DONATI YER ALACAK

Park alanında; yürüyüş ve bisiklet yolları, kapalı ve açık toplamda 5 bin 878 araçlık otopark, seyir terasları, şenlik alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, hediyelik eşya dükkânları, bilgilendirme- yönlendirme ve güvenlik kulübeleri, konser alanları ve piknik alanları yer alacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise, “Burası Ata'nın mirası: Atatürk Orman Çiftliği arazisi. Sahip çıkmak boynumuzun borcu. Yıllarca yokmuş gibi davranılıp ihmal edilen araziyi yeniden gerçek sahibine, Ankara'ya kazandırıyoruz” dedi.