TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, dün Meclis başkanı seçildikten sonra kendisini tebriğe gelen partilere iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Bu kapsamda CHP lideri Özgür Özel'i de Meclis'teki makamında ziyaret etti.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; görüşme sonrası açıklama yapan Özel, yeni anayasa konusuna ilişkin, "Anayasa ve iç tüzükle ilgili tartışmaları yerel seçimlerden sonraya bıraktık. Sayın Kurtulmuş konuya mümkün olduğu kadar yapıcı bir şekilde yaklaşmaya çalıştığını söyledi. Benim ve kendisinin ayrı değerlendirmeleri oldu. Anayasa zaten bizim yakın yere koyacağımız bir tartışma değil. Bütün partilerin üzerinde görüş alışverişi olabileceği bir süreç olacaksa o da yerel seçim gündeminden sonra olabilir" dedi.

Özel, Anayasa Mahkemesi'nin gücünü zayıflatacak bir teklifi görüşmeyi bile kabul edemeyeceklerini belirterek, "Bu yargı darbesini meşrulaştıracak bir şeyin içinde olmamız mümkün değil" dedi.

GELECEK PARTİSİ: ARALIKTA BÜTÇE VAR, SONRA MECLİS TATİLE GİRECEK

Kurtulmuş, dün sırasıyla Gelecek-Saadet, CHP ve AKP'yi ziyaret etti. Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ ile de görüştü.

Özdağ, görüşme sonrası Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Aralık ayında Meclis'e bütçe gelecek. Ondan sonra Meclis'in tatile girdiği bir süreç olacak. Bu nedenle anayasa ve iç tüzük konusunun belediye seçimlerinden sonra Türkiye'nin gündemine getirin dedik" ifadesini kullandı.

KURTULMUŞ: ANAYASA BÜYÜK İHTİMALLE SEÇİM SONRASINA KALACAK

Kurtulmuş, dün akşam saatlerinde de AKP grubunu ziyaret etti. Bütçe görüşmelerinin 11 Aralık'tan itibaren başlayacağını söyleyen Kurtulmuş, "Özellikle Anayasa ve İç Tüzük ile ilgili meselelerin çok büyük ihtimalle yerel seçimlerin sonrasına kalacağı aşikârdır" ifadelerini kullandı.

YARGITAYI İŞARET ETTİ

Atalay'ın dokunulmazlığının düşürülmesiyle ilgili kararın okutulup okutulmayacağı sorulan Kurtulmuş, Yargıtayı işaret ederek, "Önümüzdeki mesele iki yüksek yargı organı arasında tutum farkından kaynaklanan bir meseledir. Burada kişisel kanaatler değil. TBMM kendi gündemi içinde bu konuda gereğini yapacaktır" yanıtını verdi. Yaşanan krizin anayasadan kaynaklandığını da söyleyen Kurtulmuş, yeni bir anayasanın zorunlu olduğunu savundu.

ÖZEL: CAN ATALAY'IN VEKİLLİĞİNİN DÜŞECEĞİNE DAİR İZLENİMİM OLMADI

Özel, “Sayın Kurtulmuş konuya mümkün olduğu kadar yapıcı bir şekilde yaklaştığını söyledi. Tabii benim ve kendisinin ayrı ayrı değerlendirmeleri oldu” dedi.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün benim Sayın Başkan’dan önümüzdeki birkaç hafta içinde ya da muhalefet partilerinin haberi olmaksızın böyle bir şeyin olmayacağına dair bir hissiyatım oluştu. Gelecek hafta böyle bir şey beklemiyoruz. Ama biz zaten bütün Meclis Başkanvekilleri ve Meclis Başkanı’nın bu yargı darbesine karşı Meclis’in ve milletvekilinin arkasında durmasını bekleriz. Benim kendisiyle yaptığım görüşmede bu konuda birkaç hafta içinde böyle bir şey yaşanma tehlikesine dair bir izlenimim olmadı.