Haber: Gökhan Biçici

Marmaris Belediyesi’nin basın meslek örgütlerinin katkılarıyla düzenlediği, "Anadolu Buluşması-Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri Yuvarlak Masa Toplantısı" isimli basın çalıştayı, ikinci gününde.

300'e YAKIN GAZETECİ BİR ARAYA GELDİ 

Çalıştay, Türkiye’nin 60 şehrinden 300’e yakın gazeteciyi bir araya getirirken etkinliğin ikinci gününde CHP’nin gazeteci kökenli milletvekilleri, basın meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri bir araya geldi. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün Anadolu basın temsilcilerinin sorularına yanıt verecek.

ilhan taşçı

"RTÜK ARTAN KAYNAĞINI YEREL MEDYAYA AKTARMALI"

CHP'nin düzenlediği Yerel Medya Çalıştayı'nda "Türkiye'de medya ve denetimi" başlığında konuşan RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, "Burada öne çıkan tartışmalardan birisi finansman sorunu. RTÜK kendi kaynaklarını kendisi toplayan bir kurum ve artan parayı da hazineye aktarıyor. Hazinedeki paraya ne yaptıklarını da biliyoruz. Finansman sorununun çözümü için RTÜK’ün bu artan kaynağı yerel medyaya aktarılması sağlanabilir. Bunu yaparken de basın emekçilerini de dikkate alarak sendikalaşmayı bir kriter kabul edebilir" ifadelerini kullandı.

okan konuralp

"RTÜK'E İHTİYACIMIZ YOK"

Ardından söz alan RTÜK üyesi Okan Konuralp da sunumunda medyanın kutuplaşmaya olan katkısını tartıştı ve herkesin kendi mahallesine konuştuğu bir medya düzeninin sürdürülebilir olmadığını söyledi. Konuralp bir konuda İlhan Taşçı’dan farklı düşündüğünü ifade ederek “YÖK’ü kaldırmayı nasıl düşünüyorsak RTÜK’ü kaldırmayı düşünmeliyiz, buna ihtiyacımız yok” dedi.

"BUGÜN TALİMAT ALAN MEDYA VAR"

Etkinlikte konuşan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ise “90’larda brifing alan medya vardı, bugün talimat alan medya var. Bu ikisi arasında bana göre bir fark yok" ifadelerini kullandı.

KEMAL-5

KILIÇDAROĞLU, GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Kemal Kılıçdaroğlu yarım saatlik konuşmasında Türkiye’de yerel ve yaygın medyanın yaşadığı sorunlara yönelik değerlendirmelerini yerel medya ve basın-meslek örgütleri temsilcileriyle paylaştı. Konuşması sonrası bölümde Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nun moderatörlüğünde soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde Yerel medya ve basın-meslek örgütlerini temsilen 27 kişi soru yöneltti. Kılıçdaroğlu tek tek soruları yanıtlıyor.

barış terkoğlu