Brezilya altyapı bakanı Marcelo Sampaio 1970 yılında askeri diktatörlük tarafından yapılan fakat yağmur ormanlarının zorlu koşulları nedeniyle kullanılmaz hele gelen BR-319 adlı yolun onarılacağını açıkladı.

The Guardian’da yer alan habere göre, Brezilya hükümeti, çevre örgütlerinin onarılmasına karşı çıktığı BR-319 adlı yolun onarımına onay verdi. Brezilya'nın sağcı başkanı Jair Bolsonaro seçim kampanyasında Amazon’dan geçen BR-319 adlı yolu onaracağına ilişkin söz vermişti.

Yol  ilk olarak 1970'lerde Brezilya'nın askeri diktatörlüğü tarafından inşa edildi, ancak yağmur ormanlarının zorlu koşulları nedeniyle kullanılmaz hale geldi. Yol güzergâhın çoğu, amazon ormanlarındaki yağış nedeniyle yılın büyük bir bölümünde çamurla kaplanıyor.

Çevre örgütleri, yolun asfaltlanmasının, yasadışı ağaç kesenlerin ve toprak gaspçılarının ormanın uzak ve nispeten el değmemiş alanlarına daha kolay erişmesine izin vereceğini söylüyor. Çevre örgütleri, bu projenin 2030 yılına kadar ormansızlaşmayı beş kat artıracağını tahmin ediyor; bu, ABD'nin Florida eyaletinden daha büyük bir alandaki ormanların yok edileceği anlamına geliyor.