Millet İttifak liderlerinin ilk ziyaretini deprem bölgesine gerçekleştireceği kaydedildi.

11 ilde 46 bin canın yaşamını kaybettiği bölgede  Millet İttifakı “Yaraları birlikte saracağız” mesajını ortak bir görüntüyle verecek.

Altı liderin deprem bölgelerine yapacakları ziyaretin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor. Depremzede vatandaşlarla buluşacak olan liderler hala devam eden sorunların çözümü için çalışmalarda bulunacak.

Millet İtifakı’nın ortak aday belirleme müzakerelerinde geçtiğimiz hafta kriz yaşanmıştı. Masa’dan müzakereleri partisiyle görüşmek için kalkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, cuma günü yaptığı açıklamada sert ifadeler kullanarak diğer liderlere eleştirilerde bulundu. Yaşanalar sonrası Altılı Masa’nın dağıldığı yorumları yapıldı. Ancak parti kurmayları ve liderler ortak iradenin kaybolmaması için sağduyulu mesajlar verdi.

Krizin aşılması için ortak formül arayışları başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘cumhurbaşkanı yardımcısı olması’ olması yönündeki formül masadaki krizin aşılmasını sağladı. 72 saatlik gerginlik böylece sağduyu ve ortak mutabakatla aşıldı.

Karar'da yer alan habere göre;  CHP’li 10 belediye başkanıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, bu toplantıda da odak noktasının deprem bölgeleri olması gerektiğini söylemiş ve ‘ne olursa olsun’ depremin en önemli gündem maddesi olarak kalacağının altını çizmişti. Ayrıca Kılıçdaroğlu, aynı toplantıda belediye başkanlarına da talimat vererek “Deprem bölgesine gereken önem verilmeli, yurttaşlarımız ihmal edilmemeli” demişti.