İSTANBUL (AA) - "Engelsiz Bankacılık" çalışmalarına odaklanan Alternatif Bank, Türkiye Bankalar Birliği'nin engelli bireyler için gerçekleştirdiği Bankacılık Mesleki Eğitim Programı'ndan sertifika alanların istihdamı için harekete geçti.

Alternatif Bank açıklamasına göre, 25 Şubat-9 Mart tarihleri arasında düzenlenen programda katılımcılar, bankacılık sektörüne yönelik mesleki bilgi ve beceriler edinirken, banka bünyesinde kariyer fırsatı da elde etti.

Ülke geneline açık olan programda katılımcılar, temel ve ileri seviye ofis programları, raporlama ve kişisel gelişim konularında eğitim aldı. Eğitim programını tamamlayanlar mart ayında düzenlenen törende sertifikalarını alarak mezun oldu.

Mezun olan katılımcılar, başta Alternatif Bank olmak üzere bankaların insan kaynaklarıyla görüşme fırsatı elde etti.

- "Önceliklerimizden biri, bankamızda engelli istihdamını yaygınlaştırmak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, "Alternatif Bank olarak Engelsiz Bankacılık anlayışımızın temelinde, sunduğumuz tüm hizmetlerin herkes tarafından eşitlik çerçevesinde kolaylıkla ulaşılabilmesini sağlamak yatıyor. Bu yolda emin adımlarla ilerlerlerken, önceliklerimizden biri de bankamızda engelli istihdamını yaygınlaştırmak." ifadelerini kullandı.

Mevcutta mevzuatın belirlediği kotanın üzerinde, yönetsel ve yönetsel olmayan farklı rollere yayılmış bir engelli istihdamının olduğunu aktaran Gür, bunu daha da ileriye taşımak amacıyla insan kaynakları ekiplerinin programı tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan katılımcılarla görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi.

Gür, görüşmeleri başarıyla geçenlerin ihtiyaç duydukları birimlerde çalışmaya başladıklarını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İnsan odaklı kurum kültürümüzle engelli bireylerin bankacılık sektöründe istihdamını artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bankacılık Mesleki Eğitim Programı'nın ardından bu sayının daha çok artmasını bekliyoruz. Sektörümüzde bir zihniyet dönüşümüne öncü olabilme vizyonuyla yeni adımlar atmaya devam edeceğiz."