Haber: UĞUR İSTANBULLU

SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü, 1979 yılında yaşanan devrimcilere yönelik katliamı anmak ve güncel sorunları ele almak üzere bir panel düzenledi. Panelde konuşan Sol Parti PM üyesi Alper Taş, “Devletin kayıtlarında, jandarmanın kayıtlarında Şavşat Katliamı olmayabilir, ama bizim kayıtlarımızda Şavşat Katliamı vardır” dedi. 23 Temmuz 1979’te yaşanan katliamın nedenini herkesin çok iyi bildiğini söyleyen Taş, “O dönemlerde Şavşat’ta dahil Türkiye’nin her yerinde insanlık filizleniyordu, dayanışma filizleniyordu, sevgi filizleniyordu, eşitlik filizleniyordu, özgürlük filizleniyordu, bilim filizleniyordu, sanat filizleniyordu, devrim filizleniyordu, sol ve sosyalizm filizleniyordu” dedi.

ŞAVŞAT KATLİAMI’NI YENİDEN GÜNDEME TAŞIMALIYIZ”

Jandarma baskısı ve hayat pahalılığını protesto amacıyla düzenlenen mitingde jandarma tarafından açılan ateş sonucu 4 kişinin öldüğü olayla ilgili konuşan Alper Taş, şunları söyledi: “Şavşat Katliamı’nı yeniden gündeme taşımalıyız arkadaşlar. Şavşat’ı kana buladılar, Kana bulanan sadece Şavşat’ı değil bütün Türkiye’yi kana buladılar ve bugünkü Türkiye’yi yarattılar. O güzel insanlarımızı bunu için katlettiler, ama hayattayız işte buradayız yenilmedik. Yine sevdadayız, yine umuttayız, yine devrimdeyiz.” Avukat Halis Yıldırım da, katliam ile ilgili olarak, “Can vermiş bütün canlarımız adına ben onları saygıyla selamlıyorum. Onları hiçbir zaman unutmayacağımızı ve bize gösterdikleri yolda sürekli bir şekilde hiç bir kaygıya katılmadan yürüyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

ŞAVŞAT’TA NE OLMUŞTU?

3 Temmuz 1979’da Şavşat’ta jandarma baskısını ve hayat pahalılığını protesto etmek için gerekli izinlerin alındığı bir miting düzenlenmiş, mitingin sonuna doğru Ardanuç’tan gelenleri alana sokmayan jandarma kalabalığa ateş açmıştı. Açılan ateş sonucu 4 kişi yaşamını yitirirken, çocuğunun ölümünü duyan bir kadın da alanda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Aradan geçen 43 yılın ardından CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Şavşat katliamına dair TBMM’ye soru önergesi vermişti.