Alman Gazeteciler Sendikası (DJV) Başkanı Frank Überall, polis kaynaklarından aldıkları bilgiye göre, Türkiyeli muhaliflerden oluşan ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 55 kişilik bir infaz listesi bulunduğunu açıkladı.

"TÜRK BÜYÜKELÇİ, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILMALI"

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'a seslenen Überall, Türk Büyükelçi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması gerektiğini belirttti.

"ÇOK NET ŞEKİLDE SUÇ UNUSRLARI OLUŞTURUYOR"

Überall, "Heiko Maas'ın Türk Büyükelçi'ye bu noktada sınırın aşıldığını, Türkiye'deki baskıcı rejimden buraya sığınan gazetecilere yönelik tehdit ve şiddetin kabul edilemeyecek suç unsurları oluşturduğunu çok net bir şekilde söylemesi lazım" diye konuştu.

"İKİ GAZETECİ KORUMA ALTINA ALINDI"

55 kişilik infaz listesinde iki isimle ilgili polisin harekete geçtiğini belirten Überall, söz konusu gazetecilere yönelik polisin koruma önlemlerini memnuniyetle karşıladıklarını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

"HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ"

DJV Başkanı, gazeteci Erk Acarer'in evi önünde saldırıya uğramasını hatırlattı ve "Hükümete eleştirel yaklaşan gazetecilerin Türkiye'de gazetecilik mesleğini artık icra edemiyor olması yeterince kötü. Sığındıkları Almanya'da hâlâ korku içinde yaşamak zorunda kalmaları ise hiçbir şekilde kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

BirGün gazetesi yazarı ve Artı TV program sunucusu gazeteci Erk Acarer, Twitter hesabından Berlin'deki evinde bıçaklı saldırıya uğradığını duyurmuştu. Gazeteci, yaşadıklarından AKP ve MHP'yi sorumlu tutmuş, "Bu, AKP-MHP faşist iktidarına çıkan bir saldırıdır. Ve burada emir verdikleri taşeron tetikçiler, o faşist yapılar üzerinden bunu gerçekleştirdiler" ifadelerini kullanmıştı.