CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurttaşların ihtiyaçlarının sürdüğünü belirterek, “İlk günkü ihtiyaçlar neyse aynı ihtiyaçlar var. Daha bugün sabah beni arayıp çadır, çocuk bezi, kadın erkek iç çamaşırı isteyenler oldu. Hâlâ aynı ihtiyaçlar devam ediyor. Aynı eksiklik devam ediyor. Hala tuvalet ihtiyacı var ya. Vatandaş, köylere seyyar tuvalet istiyor. İki ay geçmiş. Bir devlet, iki ay geçmiş depremde, iki ay içerisinde eğer kendi deprem bölgesine tuvalet üretip gönderemiyorsa yazık ya. Böyle hükümet mi olur” dedi. Öztunç, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun depremden sonra sosyal medyaya uygulanan bant daraltmasıyla ilgili “Gerekli bir durum vardı ki yapıldı” şeklindeki sözlerine ilişkin de “Neydi öyle gerektiren? Güvenlik mi, başka bir şey mi? Bakan, bir cevap veremiyor. Eviriyor, çeviriyor lafı. Ne söyleyeceğini bilmiyor, çünkü niye daraltıldığını o da bilmiyor. Talimat gelmiştir saraydan, daralt demişlerdir, onlar da daraltmıştır” değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde etkili olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden iki ay geçmesine rağmen yurttaşların çadır, gıda, temiz kıyafet, tuvalet, duş gibi temel ihtiyaçlara ulaşma konusundaki sorunlarının devam ettiğini söyledi.

“İNSANLAR HALA MUHTAÇLAR, EKMEĞE, ÇADIRA MUHTAÇ HALDELER. AKP'NİN DE UMURUNDA DEĞİL MAALESEF”

ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Öztunç, “Depremin üzerinden iki ay geçti. İlk günkü ihtiyaçlar neyse aynı ihtiyaçlar var. Daha bugün sabah beni arayıp çadır, çocuk bezi, kadın erkek iç çamaşırı isteyenler oldu. Hala aynı ihtiyaçlar devam ediyor. Aynı eksiklik devam ediyor. Hala tuvalet ihtiyacı var ya. Vatandaş, köylere seyyar tuvalet istiyor. İki ay geçmiş. Bir devlet, iki ay geçmiş depremde, iki ay içerisinde eğer kendi deprem bölgesine tuvalet üretip gönderemiyorsa yazık ya. Böyle hükümet mi olur? Vatandaş hala çadır, gıda, su istiyor. En büyük eksiklik gıda. Ama hiç umurlarında değil. Çadırkentlere bakıyorlar, her şey dört dörtlük diyorlar. Tayyip Erdoğan gittiğinde açılışlar, şovlar yapıyorlar. Her şey çok güzel, iftar sofralarına oturuyorlar. Arkaya bakmıyorlar. Biri iyi 99'u kötü. Birinin durumu gayet normal, 99'unun durumu anormal. İnsanlar hala muhtaçlar, ekmeğe, çadıra muhtaç haldeler. AKP'nin de umurunda değil maalesef” dedi.

Öztunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun dün katıldığı bir televizyon programında depremden sonra sosyal medyaya uygulanan bant daraltmasıyla ilgili “Gerekli bir durum vardı ki, yapıldı. Sonuçta yapılması gereken konuydu. Yanlış bir karar olsa yapılmazdı zaten” şeklindeki sözlerini de değerlendirdi.

“AK PARTİ İSTİYOR Kİ DEPREM OLMAMIŞ GİBİ DAVRANILSIN”

Öztunç, Karaismailoğlu’nun açıklamasıyla ilgili ANKA’ya, şunları söyledi:

“Ya hiçbir durum yok. Cevap veremiyor. Ne cevap vereceğini bilmiyor, ‘öyle gerekiyor’ diyor. Nasıl gerekiyor kardeşim, nedir, bir açıklama yapar. Der ki ‘şu sebepten dolayı bunu yapmak zorundaydık.’ ‘Öyle gerekiyordu.’ Neydi öyle gerektiren. Güvenlik mi, başka bir şey mi? Üstelik enkaz altında insanlar videoları çekip sosyal medyadan paylaşarak bizi kurtarın, şuradayız, binanın şurasındayız diye mesajlar atıyordu. İnsanları kurtarmak için sosyal medyanın kullanılması gerekiyordu. Eksiklerin belirlenmesi için ne gerekiyor ne gönderelim diyen vatandaşa ‘işte bunu gönderin, bu lazım’ diye sosyal medya kullanılabilirdi. Daralttılar, çünkü korkuyorlar. Sosyal medyanın gücünden korkuyorlar. AK Parti istiyor ki deprem olmamış gibi davranılsın. Deprem yokmuş gibi davranılsın. İstiyorlar ki haberler, televizyonlar, gazeteler hiç depremi yazmasın. Böyle bir şey yokmuş gibi görülsün istiyorlar. Ama Bakan, bir cevap veremiyor. Eviriyor, çeviriyor lafı. Ne söyleyeceğini bilmiyor, çünkü niye daraltıldığını o da bilmiyor. Talimat gelmiştir saraydan, daralt demişlerdir, onlar da daraltmıştır.”