Japonya Havayolları'nın Salı günü Tokyo Haneda Havalimanı'na inen uçağı, iniş sırasında bir sahil güvenlik uçağıyla çarpıştı. Sahil güvenlik uçağında bulunan beş kişi hayatını kaybetti, ancak Japonya Havayolları uçağındaki 379 yolcu ve mürettebat, uçak yanmadan acil durum kaydıraklarıyla tahliye edildi.

Kazadan kısa bir süre önce Haneda Havalimanı kontrol kulesi, yolcu uçağına iniş izni verdiğini belirtti. Yanan yolcu uçağı, çarşamba günü havaalanındaki pistte durdu. Uçaktaki yolcuların tamamının kurtulması, yaşanan trajedinin bir "mucize" olarak nitelendirilmesine neden oldu.

Sahil güvenlik uçağında bulunan tek kişi, kaptan pilot oldu. Yapılan açıklamalara göre, bu uçak 1 Ocak'taki 7.6 büyüklüğündeki depremden etkilenenlere yardım götürüyordu.

Sahil Güvenlik Uçağı

Sahil güvenlik uçağı

Japonya Havayolları uçağında olan bir yolcu, NHK'ya yaptığı değerlendirmede, "İndiğimiz anda 'pat' diye bir ses duyduk. Sağ taraftan alevler yükseldiğini fark ettim" dedi. Kadın, "Uçağın içi ısınıyordu. İşin açıkçası kurtulamayacağımızı düşünüyordum" diye devam etti.

Japonya'da uzun bir süredir ciddi bir yolcu uçağı kazası yaşanmamıştı; bu nedenle hükümet yetkilileri olayı soruşturacaklarını belirttiler.