Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli’yi MHP Genel Merkezi’ndeki makamında ziyaret etti. Çakıcı, ziyarete ilişkin bir fotoğrafı bugün sosyal medya hesabında paylaştı. Fotoğrafta, Bahçeli’nin Çakıcı’nın koluna girdiği görüldü. Çakıcı, paylaşımında, ziyarete ilişkin yapılan haberleri şöyle eleştirdi:

“Uzun zamandır rahatsızlıklarımdan dolayı gelemediğim için bugün Sayın Genel Başkanı’ma ziyarette bulundum. Halk TV, bu ziyareti provoke ederek, ‘Çakıcı’nın Bahçeli’ye ziyaretinde genel af masaya yatırıldı’ cümlesini dile getirerek haber yapmıştır. Bu haber, ahlaki ve etik değildir. Politikayı politikacılar yapar. Benim işim değil. Sayın Devlet Başkanı’mızın, Sayın Genel Başkan’ım ve parlamentonun işidir. Muhalefetin basın organı olan Halk TV, gelecekte bir af çıkacaksa onun önünü kapatmak için bu haberi yapmıştır.”

BAHÇELİ: ÇAKICI BENİM DAVA ARKADAŞIMDIR

Devlet Bahçeli, 2018 yılında, ‘suç örgütü yöneticiliği’ suçundan aldığı hapis cezası nedeniyle cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı’yı, kaldığı cezaevinden getirildiği Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde ziyaret etmişti. Çakıcı, pandemi döneminde çıkarılan yeni İnfaz Yasası sayesinde, 16 Nisan 2020 tarihinde Sincan Cezaevi’nden araç konvoyu eşliğinde tahliye olmuştu.

Çakıcı, tahliyesinin ardından, 2 Haziran 2020 tarihinde Bahçeli’yi MHP Genel Merkezi’ndeki makamında ziyaret etmişti. Çakıcı, sosyal medya hesabında, bu ziyarete ilişkin “Türk dünyasının ve Türk milletinin yaşayan efsanevi lideri, mensup olduğum camianın genel başkanı değerli ağabeyimi genel merkezimizde ziyaret ettim. Kendilerine ve Türk milletine saygılarımla arz ederim” paylaşımı yapmıştı.

Devlet Bahçeli ise partisinin 24 Kasım 2020 tarihindeki grup toplantısında, “Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, ülkücüden mafya olmaz. Kılıçdaroğlu bu işlerden anlamaz. Asıl mafya, terörist Demirtaş'tır” demişti.