GÜNDEM

Akşener, deprem bölgesinde görev yapan partililerle bölgedeki çalışmaları değerlendirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem bölgesinde görev yapan partililerle Ankara’da bir araya geldi. Akşener, partisinin deprem sonrası yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Abone Ol

Ankara’daki bir otelde bugün yapılan toplantıya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanı sıra deprem bölgesinde görevlendirilen Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri, Genel İdare Kurulu üyeleri ve Gençlik Kolları Başkanları katıldı. Deprem bölgesinde görevlendirilen partililerin tespitlerinin ele alındığı toplantıda, İYİ Parti Afet Koordinasyon Merkezi'nin depreme ilişkin hazırladığı faaliyet raporu da Akşener’e sunuldu.

Toplantıda, 524 kişiden oluşan arama-kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu 126 kişinin enkazlardan canlı olarak kurtarıldığı belirtildi. 7 binden fazla depremzedenin misafirhane, otel ve konutlara yerleştirildiği dile getirilen toplantıda, bölgede kurulan aşevlerinde günlük 150 bin kişiye yemek yardımı sağlandığı ifade edildi. Deprem bölgesinde 500 çadırın kurulumu tamamlanırken bin çadır için de harekete geçildiği kaydedildi. 418 TIR’la yaklaşık 1 milyon ihtiyaç malzemesinin afet bölgesine ulaştırıldığı belirtilirken yardım malzemelerinin dağıtımı için 634 kişilik ekip oluşturulduğu açıklandı. İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanlığı tarafından da 221 öğrencinin 4 ilde burslu olarak okullara yerleştirildiği belirtildi.