Altılı Masa toplantısı sonrası dün gece parti kurmaylarını ve Ankara’da bulunan milletvekillerini olağanüstü toplayan Akşener, bugün de genel idare kurulu (GİK) toplantısına başkanlık etti. “Kıskaca alındık, dayatma var” açıklaması yapan Meral Akşener ile ilgili sosyal medyada yüzlerce yorum yapıldı. Sosyal medya üzerinden istfa ettiklerini açıklayan yüzlerce isim oldu. 

 Akşener açıklaması sonrası yaşananlar:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Ülkemizin büyük bir felaket yaşadığı bugünlerde, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var. Sayın

@kilicdarogluk ’nu adalet yürüyüşünde asla yalnız bırakmayacağız. Millet Ittifakı’nın bir ve beraber olmasını diliyoruz."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  "Ülkemizin büyük bir felaket yaşadığı bugünlerde, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var. Sayın Kılıçdaroğlu'nu adalet yürüyüşünde asla yalnız bırakmayacağız. Millet İttifakı’nın bir ve beraber olmasını diliyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu toprakların hasret kaldığı yepyeni bir dönem başlıyor... Gençlerimizin hayal kurabildiği, tüm farklılıkların zenginliğe dönüştüğü, düşüncelerin özgürlükle yeşerdiği, doğanın zulüm görmediği bir gelecek çok yakın. Bu geleceğin peşindeyiz. @kilicdarogluk"

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açık destek ve Millet İttifakı merkezli uzlaşma çağrısı.

Ankara Büyükşehir Belediye Balşkanı Mansur Yavaş, "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum." 

Sputnik'in haberine göre, CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı.

Ankara'da buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer toplantı yapıyor.

CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı.

Ankara'da buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer toplantı yapıyor.

Armağan Çağlayan, "Siyasi nezaket hiç kalmamış siyasi arenada. Masadan ayrılırken kurulan cümleler, masadan ayrılmaktan daha kırıcı."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Milletimiz büyük bir felaketin acısını yaşarken tarihi sorumluluğumuzun bir gereği olarak hiçbir siyasi ikbal düşüncesi içinde olmaksızın yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz."

FqUVRQCXgAMeAK_

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Beldesinden büyükşehrine kadar tüm belediye başkanlarımızla birlikte, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde geleceğe yürüyoruz" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı olarak verdikleri taahhütlerin arkasında olduklarını açıkladı: "Hiçbir vatandaşımızın endişesi olmasın, hep birlikte başaracağız"

FqUBzZNXoAERbak

Akşener’in "Noter" sözleri sonrası Türkiye Noterler Birliği’nden açıklama geldi: "Noterlerin ve noterlik mesleğinin itibarının zedelenmesinden rahatsızız." 

Türkiye Noterler Birliği: Noterlerin ve noterlik mesleğinin itibarını zedeleyen, basına yansıyan söz konusu haberlerden kurumsal olarak duyduğumuz rahatsızlığı kamuoyuna saygıyla duyururuz Noterlik kamu hizmetidir"

FqT_yrJXoAgyzK9

Mizah dergisi Leman, kapağına Meral Akşener'i taşıdı, "Testere Meral"

CHP MYK’nin olağanüstü toplantısı sona erdi, yarın bir kez daha toplanma kararı alındı.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu’nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirdiği olağanüstü toplantısı sona erdi.

MYK yarın saat 13.00’da bir kez daha toplanacak.

207857

HDP Onursal Başkanı, AKPM Onursal üyesi Ertuğrul Kürkçü, "Akşener kendisini CHP’ye ve muhalefete kayyım ilan etti… No pasaran!"

CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'ya gidiyor: İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun birebir görüşmesi bekleniyor

CHP'li büyükşehir belediye başkanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Ankara'ya gidecek. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ankara'ya gitmek üzere yola çıktığı ve bu akşam da CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirmesinin beklendiği öğrenildi. CHP MYK'nin de yarın bir kez daha toplanma kararı aldığı öğrenildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bizler, milletimize verdiğimiz sözün arkasındayız! Aynı inanç, azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz."

Akşener'in açıklamasının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den dikkat çeken bir paylaşım geldi.

CHP'li Özel yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun fotoğraflarını da paylaşarak "Kimse umutsuzluğa kapılmasın.  Hep birlikte başaracağız.  Hep birlikte kazanacağız" notunu düştü.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in basın açıklaması sonrasında yorum soran gazetecilere; "masadan kalkmadık" şeklinde bir açıklamam olmamıştır. Tam tersine sorulara ısrarla; "Genel Başkanımızı dinlediniz, ne dediyse o" şeklinde cevap verdim. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Gazeteci Hüsnü Mahalli, "46 yıldır gazeteciyim. Bölgesel tüm savaşları izledim. Onlarca dünya lideriyle oturup konuştum. On kadar kitap yazdım ama bugün kadar saçmalık, rezalet ve ihaneti hiç bir yerde görmedim."

İYİ Parti Şanlıurfa Başkanı Halil Akbayır da Akşener’in yaptığı çıkışı doğru bulmadığını söyleyerek partiden istifa etti ve CHP’ye katıldı.

Akbayır’ın rozetini CHP Karaköprü ilçe Başkanı Rıdvan Çoban takarak, 'bütün taşlar yerine oturacak' mesajı verdi.

Halil Akbayır, “Yanlış yaptı, ne yapacaklarını anlam veremedim partiden ayrıldım” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in masadan kalkmasıyla başlayan krize yönelik ilk açıklama videosu geldi:  “Erdoğan gitsin Erdoğanizm gelsin olmaz…Bu saatten sonra değişmem, birleştiririm. Soframızı büyütmeye devam edeceğiz.”

Fatih Portakal, "Siyasetin bugün itibariyle Brütüs’ünün @meral_aksener  olduğunu düşünüyorum. @iyiparti  lideri kendini aday olarak sunmayarak da kanımca siyasetteki cesaretsizliğini gösterdi. 3 ay sonra yaşayıp göreceğiz."

Dr Rukiye Eker Ömeroğlu "Meral Akşener sadece CHP ve Kılıçdaroğlu'na ihanet etmedi. Hala çadırı ve tuvaleti olmayan acılar,yokluklar içinde perişan depremzedelere de ihanet etti.Depremi gündemden düşürdü."

Gazeteci Ayşenur Arslan, "Meral Akşener tarih oldu!! Umarım İmamoğlu ve Yavaş’a, yani bir başka partinin başkanlarına yönelik çağrısı hak ettiği yanıtı alacaktır."