"Gıda işletmelerinin fazla ürettiği taze ve lezzetli ürünler satılamadığı için israf ediliyor" mottosuyla hareket eden Yenir mobil uygulaması, "bu lezzetleri israf edilmeden en az yüzde 50 indirim ile satın alma olanağı" sağlamayı vaat ediyor. "Tasarruf Et, Doğayı Koru, Kazan ve Kazandır" sloganını kullanan mobil uygulama, akıllara semt pazarlarında kullanılan bir kavram olan "akşam pazarı"nı getiriyor.

"FAZLA ÜRETİLDİĞİ İÇİN..."

"Yenir ile israf savaşçısı ol" diyen uygulama tanıtımlarında, şöyle deniliyor: "Yenir ile fazla üretildiği için israf olacak taze ve lezzetli gıda ürünlerini en az yüzde 50 indirimle satın alıp, bütçeni ve geleceğini aynı anda korursun." Uygulamada "şekli bozuk taze patlıcanların yüzde 50 indirimle kilogramı 3 liradan alınabileceğini" söyleyen tanıtımlar da yer alıyor. Yenir Manav, İstanbul'un 30 ilçesinde ertesi gün teslimat yapıyor.

RESTORANLARDA KALAN YİYECEKLER

Uygulamada yer alan manav reyonundaki sebze ve meyvelerin yanı sıra, tıpkı diğer online alışveriş uygulamalarında olduğu gibi, yakındaki restoranlar da yer alıyor. Ancak diğerlerinin aksine Yenir App'te restoranların tüm ürünleri değil, "fazla gelen, elde kalmış" yiyecekleri bulunuyor. Sadece bir iki adet olduğu belirtilen az sayıdaki ürün Yenir uygulaması aracılığıyla satın alınabiliyor.

"İSRAF SAVAŞÇISI OL!"

Yenir uygulaması web sitesinde yaptığı tanıtımda "#israfsavaşçıları" etiketini kullanıyor ve şu çağrıyı yapıyor: "Dünya'mız gıdalar gibi son kullanma tarihine sahip olmamalı! Yenir ile gıda israfının olmadığı bir Dünya hayal ediyoruz. İşletmelerin özenle hazırladığı fakat satamadıkları taze ve lezzetli ürünleri %50 veya daha uygun fiyata müşterilerle buluşturuyoruz. Bu sayede işletmeler ekstra gelir elde ederken gıda israfı da önlemiş oluyor. İki tarafta gıdaların israf olmasını önleyip Dünya'mızın geleceği için küçükte olsa kıymetli bir adım atar ve israf savaşcısı olurlar.
İsraf savaşcıları tasarruf eder, doğayı korur, kazanır ve kazandırır. Gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir Dünya bırakmak için savaşır. Aramıza katıl, sen de israf savaşçısı ol."

yenir 3yenir 2yenir 4