Sanal gerçekliği farklı sektörlerin hizmetine sunmak için kurulan "Galaxy Network", tüm dünyada sanal gerçeklik (VR) içeriklerini bir araya getirdiği sergisini 17-21 Kasım 2021 tarihlerinde İstanbul’da da gerçekleştiriyor. İstanbul merkezli sanal gerçeklik ajansı VR Future’ın organizasyonluğunu üstlendiği etkinlik "VR Future İstanbul" adıyla Kadıköy Müze Gazhane’nin ev sahipliğinde 17-21 Kasım tarihlerinde ücretsiz olarak gerçekleşiyor.

PROGRAMDE YER ALAN YAPIMLAR

  • ISS Uzay Kaşifleri, Uluslararası Uzay İstasyonu’na yeni bir astronot ekibinin gelişini anlatan, uzayda şimdiye kadar yapılmış en büyük prodüksiyona sahip 360 derecelik bir uzay yolculuğunu anlatıyor. Mürettebata özel erişimle iki yıldan fazla bir sürede çekilen film, dünyanın yörüngesindeki yaşamın keyifli, meraklı ve tehlikeli anlarına samimi bir bakış sunuyor.
  • African Space Makers, Kenya'nın başkenti Nairobi’da başlayan yolculuk, kurmaca ve kurmaca olmayan unsurlarıyla Afrika'da yapılmış ilk etkileşimli mockumentary yapımı olarak biliniyor. Oyuncu olarak cinsiyetinizi seçtikten sonra, göreviniz beş sanatçı/sosyal girişimci/kaykaycı aracılığıyla beş yaratıcı alanı keşfetmek. 
  • Gravity VR, Brezilyalı ve Perulu yönetmenlerden oluşan bir ekip tarafından, kaotik bir dünyada interaktif bir vahşi yolculuğu anlatan bir yapım. İzleyiciler, ayaklarının hiçbir zemin olmayan gerçeküstü bir evrende duygusal ve heyecan verici bir yolculukta, 15 dakika boyunca serbest düşüşte iki yaşlı kardeşin son anlarına tanık oluyor.
  • Everest VR, Fransız-Amerikan ortak yapımı proje, dünyanın dört bir yanından insanları dünyanın zirvesine bağlayan, herkesin Sanal Gerçeklikte Everest Dağı'na tırmanmayı deneyimleyebileceği sürükleyici bir film.
  • Ayahuasca - Kosmik Journey, Amazon yağmur ormanlarında yerli Shipibo geleneksel şifacı tarafından yönetilen şifalı bitkiler alemlerinde bize görsel bir deneyim sunmak ve bir şamanın bizi transa geçirmesi için yönetmen ve yapımcı Jan Kounen tarafından yazıldı ve yönetildi.
  • Hiç bitmeyen bir tekrarda yaşıyormuş gibi hissettiniz mi? 1940'ların Sao Paulo set modelinde geçen The Line, aşk ve değişim korkusu hakkında etkileşimli bir hikaye sunuyor. 

ETKİNLİĞE GİRİŞ ÜCRETSİZ

"VR Future İstanbul", İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Institut français Türkiye ve Euromersive Turkey'in partnerliğinde; Datagate, Bysound, Virgile Film ve ODA Studios'un sponsorluğunda gerçekleşiyro. Serginin ev sahipliğini ise Müze Gazhane üstleniyor. Programda yer alan 12 VR filmi, orijinal dillerinde gösterilecek ve bazılarında İngilizce altyazı bulunacak. Etkinlik sırasında kullanılan tüm ekipmanlar, her kullanım arasında UV ve dezenfektanlarla dezenfekte edilecektir. Giriş ücretsizdir, etkinlik yaş sınırı 10’dur.

VR FUTURE NEDİR?

Fahad Rehman ve Virgile Mangiavillano’nun kurduğu VR Future, İtalya, İspanya, Fransa, Almanya ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu 6 ülkede aynı anda gerçekleşecek olan bu etkinlikte dünyanın prestijli uluslararası VR film festivallerinden (Venedik, Cannes, Tribeca, Sundance, Raindance ve Kaohsiung) ödüllü 12 filmden oluşan premium seçkiyi İstanbullu izleyicilere sunmaya hazırlanıyor. Galaxy Network, küresel çapta tüm izleyiciler için sanal gerçeklik (VR) etkinliklerini kurgulayan ve ödüllü sanal gerçeklik (VR) projelerini tanıtmak amacıyla kurulmuş bir sanat kurumları topluluğudur. VR Future, teknolojiyi yeni nesil yaratıcılar ve sanatçılar arasında güçlü bir sanatsal ve yaratıcı ortam olarak tanıtmak için VR içerik üretimi, hibe ve eğitim programı yoluyla gelişmekte olan VR endüstrisinin büyümesini ve gelişimini destekleyen bir platformdur.

sergi 2