AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda, “Rahmetli İnönü’nün bir açıklaması var. ‘Seçim mücadelesi çekişmeli olur. Bir defa seçim bittikten sonra artık hükümetleri, iktidarları 4 sene için rahat hizmet görmek, memleketin bin bir türlü ihtiyacını karşılamak için rahat bırakmak, hatta onlara elden gelen yardımı yapmak lazım gelir’ der. Biz de bu anlayıştan çıkarak muhalefetin de bütçelere destek vermesini beklerdik. Hiçbirisine destek vermedi. Umarız bu kez olsun rahmetli İnönü’nün sözüne uyaraktan bu bütçemize destek olurlar” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, 2023 yılı bütçesinin tümü üzerine parti grupları ve yürütme adına konuşmalar yapılıyor. Genel Kurul’da söz alan AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, şöyle konuştu:

“Milletimize en iyi kamu hizmetini en etkin şekilde ulaştırmak için hazırlanan, hedefi Türkiye ekonomisini güçlü bir biçimde Türkiye Yüzyılı’na hazırlamak ve halkımızın refahını arttırmak olan bu bütçe teklifine destek vereceğim.

CUMHURBAŞKANIMIZA, MİLLETE HİZMET ETME YOLUNDA TALEP ETTİĞİ HER DESTEĞİ VERMEK, MİLLET İRADESİNE SAYGININ BİR GEREĞİDİR”

2018 yılında seçime gidildi. Birçok aday halkın karşısına çıktı. Her biri, kendisinin halka daha iyi hizmet edeceğini iddia ederek hükümeti kurma yetkisini istedi. Aziz milletimiz, Recep Tayyip Erdoğan’a güvendi, ‘Bana hizmet etsin’ dedi ve hükümeti kurma yetkisini verdi. Millet, bize yasama görevini, Cumhurbaşkanımıza da kendisine hizmet etme görevini verdi. Cumhurbaşkanımıza, millete hizmet etme yolunda talep ettiği her desteği vermek, millet iradesine saygının da bir gereğidir. Milletimiz de bizden bunu beklemektedir. Biz de bu gereği yerine getiriyoruz.  

UMARIZ BU KEZ OLSUN, RAHMETLİ İNÖNÜ’NÜN SÖZÜNE UYARAKTAN BU BÜTÇEMİZE DESTEK OLURLAR”

TBMM’de görüştüğümüz bu bütçe, siyasi istikrarı takip eden ekonomik istikrar süreçleri sonunda, daha önce verilen hizmetlerden kat be kat fazla hizmet verildi. Halkın gözü terazidir. Milletimiz bunu ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, enerjide, çevrede, sporda, toplu konutta verilen hizmetleri bizzat yaşayarak gördü. 20 yılda yapılan her seçimde bu hizmetleri verenlere güven gösterdi. Biz de bu süreç içinde hükümetlerimiz tarafından hazırlanan bütçe tekliflerine destek verdik. Biz iyiye ‘iyi’, güzele ‘güzel’, hayırlı olana ‘hayırlı’ dedik. Rahmetli İnönü’nün bir açıklaması var. ‘Seçim mücadelesi çekişmeli olur. Bir defa seçim bittikten sonra, artık hükümetleri, iktidarları 4 sene için rahat hizmet görmek, memleketin bin bir türlü ihtiyacını karşılamak için rahat bırakmak, hatta onlara elden gelen yardımı yapmak lazım gelir’ der. Biz de bu anlayıştan çıkarak muhalefetin de bütçelere destek vermesini beklerdik. Hiçbirisine destek vermedi. Biz, canlıların DNA’sının olduğunu düşünürdük. Yaşayarak gördük ki kurumların da DNA’sı var. Umarız bu kez olsun, rahmetli İnönü’nün sözüne uyaraktan bu bütçemize destek olurlar.

“BUGÜN DE BİZİM SORUNLARIMIZ VAR. ANCAK ÇÖZECEK İRADEMİZ DE VAR”

İstikrarın sürmesi, hizmet siyasetinin devamı, değerlerimizin korunması, içeride özgüvenin inşası, dışarıda itibar için gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan, usanmadan çalışanlara destek olacağız. Türkiye’nin sorunları yok mu? Her dönemde var. Bugün de bizim sorunlarımız var. Ancak çözecek irademiz de var. Gayemiz, halkımızın mutluluğudur. Bu inançla daha önce yapılamayanları yaptık… Bir arkadaş geldi. ‘Bunları bunları yapacağız’ dedi. Demirel’in bir cevabı var; ‘Şunu, bunu yapacağız demenin hiçbir anlamı yoktur. Yapacağız, edeceğiz dediğin şeyleri neyle yapacaksın, onları söylemek lazım.’”