39 bin 584 metrekare büyüklüğündeki arazide hayata geçecek "Muğla Bodrum Türkbükü Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" için ilk oturum 6 Aralık'ta yapılmış ve ihaleye 26 şirket katılmıştı. Son oturum ise 15 Aralık'ta yapıldı. Toplam 7 milyar 770 milyon TL gelir elde edilmesi planlanan projede şirket payı gelir oranı yüzde 45. Toplam bedelin 3 milyar 496 milyon 500 bin TL'si, Pasifik GYO şirketine gidecek.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre şirketin sermayesi bir milyar TL'ye ulaşırken; geçen yıl toplamı 3 milyar 562 milyon TL'ye ulaşan toplam kaynakları ise 7 milyar 305 milyon TL'ye yükseldi.

ŞİRKET, AKP'Lİ BELEDİYELERE ABONE OLDU

İstanbul Kemerburgaz'da toplam değeri bir milyar 774 milyon TL olan 2 arsa da AKP yönetimindeki Eyüpsultan Belediyesi'nin geçen yılki ihalesiyle Pasifik GYO'ya verilmişti. Ayrıca 2015 yılında, Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait eski garajın bulunduğu arazi de Pasifik GYO tarafından alınmıştı. 

2,6 MİLYAR TL'LİK ASKERİ ARAZİ İHALESİ

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan askeri arazinin ihalesini de geçen yıl 2,6 milyar TL bedelle Pasifik GYO kazanmıştı. Projeyle 6 askeri lojman binası yıkıldı ve arazide inşaat başladı. Ancak yan taraftaki Akademiler Sitesi ve bazı apartmanların, ana yolla tek bağlantısı olan sokak kapatıldı. Mağdur olan site sakinleri imar planlarına itiraz etti. Dava dosyasına giren bilirkişi raporu, sokağın özel mülkiyete geçmesinin hukuksuz olduğunu belirtti.

NEXT LEVEL AVM

Ankara'nın en değerli arazilerinden biri üzerine Pasifik GYO tarafından inşa edilen Next Level AVM için Ziraat Bankası'ndan kredi alınmıştı. Ziraat Bankası, Pasifik GYO'nun borşlarını ödememesi nedeniyle AVM'ye el koymuştu.