Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı.

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, ilçede depremde yıkılan ve müteahhitliğini yaptığı 2 binayla ilgili Kavak hakkında gözaltı kararı verildi.

İlçe merkezinde gözaltına alınan Kavak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Kavak, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Kavak'ın ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.

SORUŞTURMALAR KAPSAMINDA 22 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Çok sayıda binanın yerle bir olduğu ve yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından çöken binalara ilişkin savcılıklar tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Şu ana kadar Gaziantep genelinde çöken binalara ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 22 kişi tutuklandı, 80 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

YUNUS KAYA DA TUTUKLANANLAR ARASINDA

Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda AKP'li Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya da, perşembe günü Mersin'de yakalandıktan sonra tutuklanmıştı.

Yunus Kaya'nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlenmişti.