Haber: Hülya Kılınç 

Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM) Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Elbirliler,  bakımevi olamayan Yunusemre Belediyesi'nin, kısırlaştırma ve tedavi için topladığı köpekleri Manisa Büyükşehir Belediyesine ait bakımevine getirerek kısırlaştırdığı, kısırlaşan köpekleri süresi içinde almayıp günlerce hatta aylarca beklettiğini belirterek, “Köpekleri yerlerine” bırakmak için almaya geldiklerinde yakalamak için köpeklere ayrıca eziyet çektirmekte, kafese konmadan birden fazla köpek panelvan tipli araca alınmaktadır. Farklı yerlerden alınan köpekleri tekrar aynı yerlere bırakılması bu sistemle mümkün olmadığı için köpeklerin farklı yerlere bırakıldığı bir gerçektir.” dedi. 

WhatsApp Image 2023-09-08 at 18.30.42


“ÖLEN KÖPEKLERİN KULAK NUMARALARI YUNUSEMRE BELEDİYESİNE AİT”


Yunusemre'de Çakmak Tepe yangın kulesini geçince 100 metre ileride, Bağyolu, Avdal yol ayrımındaki tali yolda 3 köpeğin ıslanmış şekilde can çeker haldeyken, diğer köpeklerin ise yarı baygın halde biraz daha uzak yere bırakıldığını kaydeden Elbirliler, yaşanan skandalı şöyle anlattı “Bir hayvansever vatandaşımız bir aracın köpekleri bıraktığını görmesi üzerine köpeklerin yanına giderek jandarmayı aramış. Olay yerine gelen jandarma can çekişen köpekleri görünce belediyeyi arayarak durumu anlatmış, telefondaki kişi köpekleri gelip alacaklarını söylemiş. Ne yazık ki gelen olmamış. Çok sonra yerde izleri kalmış çürümüş cesetler alınmıştır. Köpeklerin kulak küpe numaralarından Yunusemre Belediyesi’ne ait olduğu anlaşılmıştır. 23 Ağustos’ta alınan köpekler hepsi farklı mahallelere ait olduğu Büyükşehir Belediyesi kayıtlarındadır.  Yunusemre Belediyesi,  köpekleri bulundukları yerlere değil başka yerlere bırakarak yaşamı desteklemek yerine ölümlere sebep olmuştur.Köpeklerin toplanmasını isteyenler de baslarına gelen akibetlerden bir örnegini görebilirler. Ne dev barinaklara toplamak ne de toplayip ormana, yollara bırakmak  cözüm degildir,  kısa süreliğine günü kurtarmaktır.”

WhatsApp Image 2023-09-08 at 18.30.41 (1)


MEHMET ÇERÇİ'NİN GÖREVDEN ALINMA İZNİNİN VERİLMESİNİ TALEP ETTİ 


Yunusemre Belediye Başkanı ve ilgili kişiler hakkında hukuka ve vicdana aykırı yaşanan bu durum nedeniyle şikayetçi olduğunu ifade eden Elbirliler,  konunun TCK'da düzenlenen ön ödeme cezası ile geçiştirilmeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayarak “ Yaşanan bu olayda sorumluluk belediye başkanında olması sebebiyle, Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin görevden alınma izninin İç İşleri Bakanlığına duyurulmasını,olaya karışan tüm ilgili kişiler hakkında kovuşturulma açılmasını, birden fazla yasa maddesi ihlal edildiğinden cezaların içtimaınında dikkate alınarak savcılıkça re'sen ceza mahkemesine dava açılmasını  ve  hemen kovuşturulmaya başlanılmasını içeren suç duyurumuzu Yunusemre Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'ne teslim ettik. Konunun takipçisi olacağız”diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-09-08 at 18.30.42 (1)