Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AKP İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan, aday belirleme işlemlerini en kısa sürede bitirerek, tüm vakit ve enerjilerini 31 Mart'ta sandıkları patlatmak için kullanmayı amaçladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Büyükşehir adaylarımız, şehirlerimiz için geliştirdikleri vizyon projelerini açıklamaya başladılar. Bundan 30 yıl önce belediyelerde aldığımız ülkemize ve milletimize hizmet emanetini, şehirlerimizin çehrelerini değiştirerek, insanımızın hayat seviyesini yükselterek bugüne kadar getirdik. İnşallah 31 Mart'ta diğer pek çok şehrimiz gibi İzmir'in de tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum.

Bugün açıklayacağımız ilçe belediye başkan adaylarımızın da kendi sorumluluk alanlarında aynı başarıyı göstereceğinden şüphe duymuyorum. Türkiye'de artık sadece şovla, sadece ajans parlatmasıyla, sadece yalanla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak, şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir. Milletimiz, 31 Mart'ta şehirlerini, ortak değerlerini, istismar siyasetiyle değil eser ve hizmet siyasetiyle yönetecek belediye başkanlarını tercih edecektir."

"REZİLLİKLERİNİ ATATÜRK'ÜN SİLÜETİ ALTINDA GİZLEYECEKLERİNİ SANANLAR HAK ETTİKLERİ DERSİ ALACAKLAR"

Yerel seçim sürecinde İzmir'in kendilerine vereceği desteği çok önemli gördüklerine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne İzmir ne de İzmirlilik kimsenin tekelinde değildir. Bu şehre aşkla sevdayla azimle hizmet eden herkes İzmirlidir. Aksini söyleyenler İzmir'e en büyük kötülüğü yapanlardır. Esasen bu iddiayla eser ve hizmet yerine istismar peşinde koşarak ortada dolaşanların gayesi, şehri ihmal ederek İzmirlilere yaptıkları ihanetin ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzlukların üzerini örtmektir.

Bunlarda darbecilikle övünmekten bölücü örgütün güdümündeki partiye şehri peşkeş çekmeye, ecdada ve insanımızın değerlerine küfretmeye kadar her türlü rezillik var. Tüm bu rezilliklerini Atatürk'ün silüeti altında gizleyeceklerini sananlar inşallah 31 Mart'ta hak ettikleri dersi alacaklardır."

İZMİR İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Erdoğan, AKP ve MHP'nin İzmir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı:

- Aliağa: Serkan Acar (MHP)

- Balçova: Erol Eroğlu

- Bayındır: Uğur Demirezen

- Bayraklı: Bilal Kırkpınar

- Bergama: Sadık Doğruer

- Beydağ: Hüseyin Ay

- Bornova: Cevdet Çayır

- Buca: Adnan Öztekin

- Çeşme: Esat Tanık (MHP)

- Çiğli: Murat Gökçekaya

- Dikili: Sema Akıncı (MHP)

- Foça: Taner Acar (MHP)

- Gaziemir: Deniz Doğan

- Güzelbahçe: Gümüş Saime Bucaklıoğlu

- Karabağlar: Mehmet Sadık Tunç

- Karaburun: Eyüp Kaykaç

- Karşıyaka: İsmail Çiftçioğlu

- Kemalpaşa: Galip Atar

- Kınık: Sami Mollaahmet

- Kiraz: Saliha Özçınar Kutlu

- Konak: Ceyda Bölünmez Çankırı

- Menderes: Sinan Akdeniz

- Menemen: Aydın Pehlivan

- Narlıdere: Murat Sarman

- Ödemiş: Ali Hadim

- Seferihisar: Ahmet Aydın

- Tire: Arif Demirkan (MHP)

- Torbalı: Özgür Erman Çağlar

- Urla: Tarkan Bakırlı