AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, partisinin hazırladığı köpek katliama ile ilgili yasa hakkında Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya konuştu.

Abdullah Güler, bütün sokak köpeklerinin toplanmayacağını saldırgan olanların toplanacağını söyledi. Güler,"Bizim amacımız sorunu doğru tespit etmek, sorunla beraber toplum sağlığımızı etkileyen, sokakların güvende olmasını engelleyen Çeteleşmiş köpeklerin toplanması, barınaklara alınıp kısırlaştırılması ve sahiplenilmesi. Saldırganlığı normalleştirilemeyen ve sahiplenme imkanı olmayan köpeklerin uyutulması" diye konuştu.

"MEDYA KIŞKIRTMASI SÖZ KONUSU"

Barınaklarda sağlıklı bir ortam olmadığını, farklı türlerin bir arada bulunmasından kaynaklı sorunlar yaşandığını söyleyen Güler, "Barınaklarla ilgili düzenleme yapacak mısınız" sorusuna, "Çok yanlış bilinen bir medya kışkırtması söz konusu. Deniyor ki sokak köpekleri toplanacak ve toplu itlaflarda bulunulacak. Bunu söyleyen insanlar toplumu yanlış bilgilendiriyorlar. Saldırganlık riski taşıyan, kuduz riski taşıyan, barınakta kalma imkanı olmayan köpekler toplanacak" diye yanıt verdi.

Toplanan köpeklerle ilgili 30 gün süre olacağını, aksi taktirde "uyutulacağını" söyleyen AKP'li Güler, "Sorunu toplumun tüm kesimleri ile konuşuyoruz. Grup başkanvekilimiz Bahadır Yenişehirlioğlu toplumun bu konuda bilgisi olan duyarlı akademisyenleri, gazetecileri, sanatçıları arıyor ve dinliyor. Elimizde henüz bir metin yok. Biz henüz sorunun tespiti ve çözüm yollarını araştırıyoruz. Dünya örneklerini inceliyoruz" ifadelerini kullandı.

Güler, kısırlaştırma çözümüne ilişkin şunları sarf etti:

Katılmıyorum çünkü 2,5 milyonun üzerinde hayvan kısırlaştırıldı, sizin sadece şehir merkezinde değil kırsalda da kaçak üretim var. Kısırlaştırma bir yerden sonra saldırganlığı ya da kuduz riskini önleyemiyor. Sizin başka tedbirler de almanız gerekiyor. Bütüncül bir yaklaşım ile olayları değerlendirmeliyiz.